Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje treh dežel 23. avgusta na Brezjah

Objava: 03. 07. 2008 / 09:34
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

Srečanje treh dežel 23. avgusta na Brezjah



Kdo nas bo ločil od Kristusove ljubezni?

Letošnje srečanje treh dežel, ki ga menjaje že 25 let pripravljajo videmska, celovška in ljubljanska nadškofija, bo letos v Sloveniji. Začelo se bo v soboto, 23. avgusta, na Brezjah ob 10.30. Za moto srečanja smo izbrali misel apostola Pavla iz Pisma Rimljanom: »Kdo nas bo ločil od Kristusove ljubezni?« (Rim, 8,35) in s tem opozorili na leto sv. Pavla, ki ga obhajamo v Cerkvi po vsem svetu.

Verniki iz treh sosednjih dežel bomo na srečanju izmenjali svoje izkušnje o življenju po veri v današnjem svetu. Ob liku apostola Pavla se bomo vprašali, kdo vse nas poskuša odvrniti od Boga. Mariji Pomagaj se bomo zahvalili za njeno pomoč in varstvo. Z molitvijo, petjem in skupno mašo bomo slavili Boga in tako drugim v treh deželah pokazali, kako nas Kristusova ljubezen povezuje v eno družino. Somaševanje škofov in duhovnikov bo vodil ljubljanski nadškof in metropolit mons. Alojz Uran.

Na srečanje treh dežel so posebej povabljeni verniki iz koprske, ljubljanske in novomeške škofije oziroma ljubljanske metropolije, dobrodošli pa tudi od drugod. Duhovnike in druge organizatorje prosimo, da po župnijah vernikom priporočijo udeležbo na srečanju treh dežel in organizirajo avtobusne prevoze ter število avtobusov sporočijo Odboru za pripravo Srečanja treh dežel, Krekov trg 1, 1000 Ljubljana, tel.: 01/360 28 12 ali po elektronski pošti: janez.gril@druzina.si.


Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh