Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje učiteljskega zbora Fakultete za poslovne vede z nadškofom Stresom

Objava: 03. 03. 2010 / 10:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Srečanje učiteljskega zbora Fakultete za poslovne vede z nadškofom Stresom

Ustanavljanje katoliške univerze v Sloveniji je smiselno le, če bodo prizadevanja sledila najvišjim kakovostnim standardom, meni nadškof Stres
Učiteljski zbor na novoustanovljene Fakultete za poslovne vede se je minuli torek prvič sestal, poročajo s Tiskovnega urada SŠK. Njegove predstavnike je ob tej priložnosti sprejel ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres, predsednik Slovenske škofovske konference. Srečanja se je udeležilo devetnajst visokošolskih učiteljev, ki v večini primerov poučevanje v visokem šolstvu povezujejo s prakso na področjih, na katerih delujejo kot strokovnjaki in svetovalci.

V uvodnem delu je nadškof Stres predstavil pogled na nastajajoče katoliško visoko šolstvo v Sloveniji. Izpostavil je dva cilja: strokovnost in identiteta. Po svetu katoliško visoko šolstvo slovi po kakovosti znanstvenega in pedagoškega dela. Tudi ustanavljanje katoliške univerze v Sloveniji je smiselno le, če bodo prizadevanja sledila najvišjim kakovostnim standardom, meni nadškof Stres. Drugi nujni element nastajajoče univerze mora biti katoliška identiteta. Temeljni namen nastajajočih študijskih programov je prenos vrednot v slovensko družbo, ki izhajajo iz celostnega krščanskega humanizma in zadevajo dostojanstvo človekove osebe in iz njega izhajajočim poudarkom na etiki.

Vodja Komisije za šolstvo pri SŠK dr. Ivan Štuhec je poudaril nujnost interdisciplinarne povezanosti poslovnih ved z drugimi disciplinami, obenem pa tudi nujnost, da študij ostane celosten in ne razbit na posamezne dele.

V drugem delu je dekanica Fakultete za poslovne vede dr. Slavka Kavčič predstavila predavatelje, ki so v slovenskem prostoru cenjeni strokovnjaki s področja poslovnih ved, v nadaljevanju pa je spodbudila k pripravam na začetek izvajanja prvega letnika študija v jeseni. V prihodnjih mesecih bo fakulteta pripravila potrebne pravne in prostorske pogoje za začetek študijskega leta.

Fakulteta za poslovne vede

Ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik, ki bo predaval o religiji in etiki, je ob koncu srečanja povzel skoraj triletno zgodovino priprav na ustanavljanje nove univerze, obenem pa je izpostavil vrednostno drugačnost nove ustanove.

Dodatne informacije:
Fakulteta za poslovne vede, Poljanska cesta 4, 1000 Ljubljana
elektronski naslov: info@kat-inst.si
tel. 01/438–48–05, faks: 01/231–56–43
spletna stran: http://www.katoliski-institut.si/

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh