Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Srečanje z družinami je kakor češnja na torti«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 09. 2015 / 09:07
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Srečanje z družinami je kakor češnja na torti«

Sveti oče se je v Santiagu srečal s kubanskimi družinami.

Razpad družin po besedah papeža Frančiška danes oblastnikom služi kot orodje moči. Kajti razkroj družinskih struktur ustvarja »osamljene posameznike, s katerimi je preprosto manipulirati in jm vladati«, je sveti oče dejal v nagovoru med včerajšnjim srečanjem z družinami v kubanskem Santiagu.



»Razdvojene, razbite in nedotaknjene ali izredno uniformirane družbe so posledica razkroja družinskih vezi«, je opozoril med srečanjem v stolnici mesta na jugu Kube. Družine ohranjajo ljudi pred razcepljenjem, uniformiranostjo in prekomerno sebičnostjo.

V mnogih kulturah se po papeževem mnenju izgubljajo pogoji za ustrezno občestveno življenje v skupnem domu. Družine pa so »pristni prostori svobode« in »šola človečnosti«, je prepričan papež. V družini se človek nauči bratstva, solidarnosti, obzira, potrpljenja in odpuščanja.

Vprašanje po razvoju družin je Frančišek označil kot odločilno vprašanje prihodnosti človeštva. »Zapustimo za seboj svet z družinami«, je pozval papež. Za to pa so potrebni tudi redni skupni trenutki za starše in otroke, kot je denimo skupna večerja.

S krščanskega vidika je družina po papeževih besedah »priljubljeni kraj«, na katerem je Jezus navzoč med ljudmi. Ljudem se z izkušnjo domače topline in naklonjenosti odpira Božja ljubezen.

Po srečanju z družinami je papež med eno zadnjih slovesnosti na Kubi blagoslovil mesto Santiago.

Vir: Kathpress
Foto: OssRom

Kupi v trgovini

Novo
365 dni z Božjo besedo
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh