Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečno 5771!

Objava: 09. 09. 2010 / 08:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Srečno 5771!

Kardinal Schönborn judovskim someščanom čestita ob novem letu in v voščilu piše, da Roš Hašana kot dan spomina na stvarjenje in Jom Kipur kot spravni dan vsebujeta sporočilo za vse ljudi.

Kardinal Christoph Schönborn je dunajskemu rabinu Paulu Chaimu Eisenbergu ob judovskih ‘Velikih praznikih’ Roš Hašana (Novo leto, z 9. na 10. september) in Jom Kipur (spravni dan, 18. september) izrekel prisrčne čestitke in zaželel obilo blagoslova.

Kot je zapisal dunajski nadškof, Roš Hašana kot dan spomina na stvarjenje in Jom Kipur kot spravni dan vsebujeta sporočilo, ki zadeva vse ljudi. V času, ko oživljajo številne sence preteklosti in ko se poraja nešteto vprašanj o prihodnosti, je zvestova judovskega ljudstva Božji besedi še posebej pomembna.

Kardinal Schönborn je ‘vsem judom tako na Dunaju kot v celotni deželi’ v novem letu 5771 zaželel ‘blagoslova, blagostanja in sloge in da bi bili deležni zaščite Vsemogočnega ter živeli v njegovem miru’. Dodal je še, naj novo leto prinese čim več uspehov in naj spravni dan vsem prinese notranjega miru in veselja.

Novo leto – piše se leto 5771 – se je za jude pričelo sinoči z večernim bogoslužjem. Oseminštirideseturnemu prazniku sledi deset spokornih dni, ki se veličastno zaključijo s spravnim dnevom Jom Kipur.

Ob judovskih praznikih je judovski skupnosti v Rimu voščil tudi papež Benedikt XVI. Sveti oče je v telegramu zaželel obilo Božjega blagoslova ter da bi bili prazniki vir globoke radosti. Izpostavil je tudi vedno večjo voljo za spodbujanje pravičnosti in miru, ki ju današnji svet zelo potrebuje. S hvaležnostjo in naklonjenostjo se je spomnil še svojega obiska rimske sinagoge v letošnjem januarju in zaželel vzajemno rast v prijateljstvu.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh