Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sredi februarja se začne post

Miran Špelič
Za vas piše:
Miran Špelič
Objava: 02. 02. 2018 / 08:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.02.2018 / 10:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sredi februarja se začne post

Sredi februarja se začne post

V novem Magnificatu že lahko najdete križev pot (via crucis), primeren za premišljevanja v postnem času.
Po najkrajšem možnem adventu in najkrajšem možnem božičnem času se bo sredi tega meseca končal tudi zelo kratek predpostni čas, zato boste prav na sredini tega Magnificata že lahko našli križev pot (via crucis), primeren za premišljevanja v postnem času.

Za naslednjo številko vam obljubljamo Materin pot (via Matris), kjer bomo spremljali sedem Marijinih žalosti, v aprilskem Magnificatu pa bo spet lučni pot (via lucis) s skrivnostmi velikonočnih dogodkov, saj se bo mesec začel z velikonočno nedeljo.

Posebej vas vabim, da pozorno pogledate izvlečke ob koncu posameznih dni: ta mesec bomo lahko ponosni na našo mistikinjo Magdaleno Gornik, ki je umrla februarja pred 122 leti. Gospod ji je razodel globoke resnice. Žal je bila vse preveč potisnjena v pozabo. Spoznajmo jo še iz njenih lastnih besed! Litanije iz družinskega blagoslova pa nam bodo predstavile »mednarodno« svetnico, sv. Sholastiko, sestro zavetnika Evrope sv. Benedikta.

Na svetovni dan bolnikov in lurško Mater Božjo pa nas posebej pripravlja devetdnevnica tega meseca. Ne pozabimo je začeti na svečnico! Spomnimo se tudi posvečenih oseb, ki praznujejo svoj dan.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh