Zapri
Iskanje

SSO čestital celovškemu podžupanu

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 18. 03. 2021 / 13:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.03.2021 / 06:09
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

SSO čestital celovškemu podžupanu

SSO čestital celovškemu podžupanu
Walter Bandelj: Želim vam uspešno delo pri uveljavljanju pravic slovenske narodne skupnosti.

Gre za zgodovinski dogodek, ki kaže na nove čase, v katerih je zapihal v odprtost in prihodnost usmerjen veter, je prepričan Walter Bandelj. FOTO: TwitterNa izvolitev vidnega predstavnika slovenske skupnosti na avstrijskem Koroškem, Lojzeta Dolinarja, za poslanca občinskega sveta in nato še na imenovanje za podžupana Celovca se je s čestitko odzval tudi Walter Bandelj, predsednik Sveta slovenskih organizacij (SSO), ene od krovnih organizacij slovenske manjšine v Italiji. »Želim vam uspešno delo v korist sožitju na avstrijskem Koroškem, pri uveljavljanju pravic slovenske narodne skupnosti in nadaljnjem razvoju čezmejnega sodelovanja med Avstrijo, Italijo in Slovenijo,« je zapisal Bandelj.

Zgodovinski dogodek, ki kaže na nove čase

Gre za zgodovinski dogodek, ki kaže na nove čase, v katerih je zapihal v odprtost in prihodnost usmerjen veter, je prepričan Bandelj: »Verjetno ni naključje, da so se ti novi časi pojavili ravno po tem, kar je bilo lani rečeno ob 100-letnici koroškega plebiscita. Po duhu se smisel takratnega srečanja avstrijskega in slovenskega predsednika veže na spominsko obeležitev 100-letnice požiga Narodnega doma v Trstu. Ta je tudi pri nas, ob prisotnosti italijanskega in slovenskega predsednika, nakazala nove čase med dvema tu živečima narodoma.«

Skupno zavzemanje za obe narodni skupnosti

Bandelj je izrazil upanje, da bodo znali prav izkoristiti nove čase in sodelovati v projektih, usmerjenih v razvoj skupne čezmejne regije. »To je tudi glavna pot, da se Slovenci, živeči na Koroškem in v Furlaniji Julijski krajini, uveljavimo kot proaktivni del alpsko-jadranske skupnosti. Zelo podpiram vaše prepričanje, da mora biti slovenski narodni skupnosti v Celovcu zagotovljeno predstavništvo. To je lahko tudi naše skupno zavzemanje za obe narodni skupnosti v Italiji in Avstriji, ki ga bomo skušali doseči ob pomoči Republike Slovenije,« je prepričan predsednik SSO.
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

Lojze Dolinar celovški podžupan

Zmaga Sadovnika in Enotne liste v Globasnici

Inzko: Manjšina je vitalna, uspešna in samozavestna

SSO: Zgodil se je zgodovinski dan

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh