Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Starši iz soboške škofije pisali papežu Frančišku

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 13. 03. 2024 / 07:55
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.03.2024 / 09:39
Starši iz soboške škofije pisali papežu Frančišku
Papež Frančišek grenko ugotavlja: »Za mir ni dovolj volje.« FOTO: Vatican news

Starši iz soboške škofije pisali papežu Frančišku

Murskosoboški škof dr. Peter Štumpf je lani po posvetovanju z nekaterimi duhovniki in laiki sprejel odlok, da birmancev pri prejemu zakramenta ne bodo več spremljali birmanski botri.

Ukrep je sprožil veliko nasprotovanja, eden od staršev, ki se s škofovo odločitvijo niso strinjali, pa se je letos januarja s pismom celo obrnil na papeža Frančiška. In prejeli so odgovor.

V papeževem imenu je staršem odgovoril tajnik msgr. Roberto Campisi, so sporočili s soboške škofije. V pismu se je staršem v papeževem imenu zahvalil za njihovo držo »sinovske vdanosti« in jim posredoval papežev blagoslov.

Začasni ukrep, ki ni osamljen

Glede ukinitve službe botrov in boter je vatikanski tajnik Campisi zapisal, da gre za začasni, poskusni ukrep (»ad experimentum«) in da odločitev še ni dokončna. Povedal je, da so se za podoben ukrep odločili tudi nekateri drugi škofje po svetu (v Italiji so ponekod ukinili tudi krstne botre). Campisi je starše prosil, naj še naprej zaupajo Cerkvi, in jih pozval, naj se z nadaljnjimi vprašanji obrnejo na svojega župnika. Celotno pismo si lahko preberete s klikom na QR kodo.

Župniki bodo staršem lahko osebno...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh