Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ste ga opazili? Goodyearovo zračno plovilo ponovno nad nami

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 06. 07. 2022 / 17:19
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.07.2022 / 17:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ste ga opazili? Goodyearovo zračno plovilo ponovno nad nami
Goodyearov Blimp je največje poltogo zračno plovilo na svetu. FOTO: Facebook Goodyear

Ste ga opazili? Goodyearovo zračno plovilo ponovno nad nami

Največje poltogo zračno plovilo na svetu Goodyear Blimp je bilo danes ponovno vidno na slovenskem nebu. Plovilo modela Zeppelin NT tretjič zapored namreč leti nad evropskimi mesti in ga pot vodi tudi čez Slovenijo. Danes bo državo preletel od Maribora, prek Celja, Ljubljane in Kranja do letališča v Lescah, kjer bo prenočil.

FOTO: Facebook Goodyear

Plovilo je Slovenijo dvakrat preletelo že lani, zadnja dva meseca pa v sklopu letošnje evropske turneje spremlja in skrbi za zračne posnetke najpomembnejših avtomobilističnih dirk. V preteklih dveh mesecih so tako z njega med drugim snemali tudi vzdržljivostno dirko 24 ur Le Mansa, kot zadnjo pa bo ta konec tedna obiskal dirko svetovnega vzdržljivostnega prvenstva FIA v Monzi.

Goodyear Blimp v dolžino meri več kot 75 metrov, visok je skoraj 18 metrov, poganjajo ga trije motorji z 200 konjskimi močmi, ki omogočajo hitrosti do 125 kilometrov na uro.

Na pot proti slavnemu dirkališču v okolici Milana se je Blimp v ponedeljek podal iz Nemčije, po postanku v avstrijskem Welsu pa jo danes letel nad Slovenijo. Viden je bil na nebu nad Mariborom in okolico, okoli 13.30 jo letel nad Celjem, okoli 14.10 pa nad slovenskim glavnim mestom. Pot je nato nadaljeval proti Kranju. Ob 15. uri je pristal na letališču Lesce, kjer bo tudi prenočil, so sporočili iz gumarske družbe Goodyear.

FOTO: Facebook Goodyear

V četrtek bo predvidoma v dopoldanskih urah poletel naprej proti Italiji.

Plovilo lahko bdi nad določeno točko in se med lebdenjem tudi obrne okoli lastne osi. Plovilo bo Slovenijo preletelo približno 300 metrov nad tlemi.

Pri urah gre za predvidene ure preleta, ki se lahko zaradi vremenskih pogojev, predvsem vetra, še spremenijo. V Goodyearu zato priporočajo, da pot tega ambasadorja njihove blagovne znamke zainteresirani spremljajo s pomočjo Flight radarja.


Kupi v trgovini

Dekle na vlaku
Proza
17,99€
Nalaganje
Nazaj na vrh