Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ste vedeli, da imamo v Sloveniji državno prvenstvo za najtežjo bučo?

Za vas piše:
Oglasno sporočilo
Objava: 20. 09. 2023 / 13:47
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.09.2023 / 14:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ste vedeli, da imamo v Sloveniji državno prvenstvo za najtežjo bučo?
Tudi letos pripravljajo tekmovanje za najtežjo bučo. FOTO: Mozirski gaj

Ste vedeli, da imamo v Sloveniji državno prvenstvo za najtežjo bučo?

Jesen je bila v Mozirskem gaju vedno v znamenju buč. Kljub temu, da je zaradi sanacije parka po hudih avgustovskih ujmah ta trenutno še vedno zaprt, bodo tudi letos pripravili tekmovanje za najtežjo bučo.

Letošnje že 13. državno prvenstvo v tekmovanju za najtežjo bučo bo tokrat potekalo v soboto, 23. septembra, ob 10. uri v Šmartnem pri Slovenj Gradcu. Podelili bodo tudi priznanja za najdaljšo in najlepšo bučo ter najtežjo lubenico. Letošnjim nagradam so se sicer iz solidarnosti do oškodovancev v poplavah odpovedali.

Lanska najtežja buča je tehtala 533 kg. Vzgojil jo je Janko Lovše, še vedno rekorder Mozirskega gaja: predlani je vzgojil bučo velikanko, težko kar 719 kg. FOTO: Mozirski gaj

Naj spomnimo, da je lanska najtežja buča tehtala 533 kg, vzgojil jo je Janko Lovše. Rekord Mozirskega gaja pa so zabeležili leto pred tem, ko je prav tako Lovšetu uspelo vzgojiti bučo velikanko, težko kar 719 kg.

Mozirski gaj sicer zaenkrat še vedno ostaja zaprt, kljub temu pa počasi spet dobiva lepšo podobo, čeprav bo sanacija zagotovo potekala še leta. Ekipa je zelo hvaležna vsem prostovoljcem, ki so jim srčno priskočili na pomoč, ter vrtnarjem, ki bodo pomagali s sadikami cvetja za
prihodnjo sezono.

Podelili bodo tudi priznanja za najdaljšo in najlepšo bučo ter najtežjo lubenico. FOTO: Mozirski gaj

V Mozirskem gaju načrtujejo in upajo, da bi obiskovalce znova povabili v Mozirski gaj že letos decembra, ko načrtujejo Božično bajko Slovenije.

Kupi v trgovini

Novo
Zeleni planet
Drugi priročniki
34,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh