Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Številne izvrstne knjige o Janezu Pavlu II.

Za vas piše:
T. M.
Objava: 22. 10. 2022 / 16:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.10.2022 / 16:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Številne izvrstne knjige o Janezu Pavlu II.
Janez Pavel II. goduje 22. oktobra. FOTO: arhiv Družine

Številne izvrstne knjige o Janezu Pavlu II.

Današnji godovnjak Janez Pavel II. je zelo priljubljen svetnik. Založba Družina je izdala številne izvrstne knjige iz njegove bogate ustvarjalnosti in o njegovem življenju.

Papež Janez Pavel II. se nas je s svojimi besedami in zgledom globoko dotaknil. Kdor se je z njim osebno srečal v Sloveniji, v Rimu ali na svetovnih srečanjih mladih, priča o nepozabnem doživetju, ki ga je spodbudilo k bolj pristnemu stiku z Bogom in povezanosti s Cerkvijo.

V monografiji z naslovom Nepozabni papež je zbranih 87 pričevanj Slovenk in Slovencev, ki kažejo, kakšne sledove je pustil ta veliki papež v našem narodu. Knjiga je opremljena z barvnimi fotografijami. Ob njej bodo zaživeli tudi vaši spomini na papeža Janeza Pavla II., ki je dvakrat obiskal Slovenijo. Knjigo sta uredila Franci Petrič in Igor Vojinovič.

Knjižico za otroke z naslovom Janez Pavel II. lahko »ne le prebereš, ampak tudi pobarvaš, polepiš, rešiš«. V njej je na otrokom zanimiv način predstavljeno življenje velikega slovanskega papeža Janeza Pavla II. Ilustracije Silve Karim lahko otroci pobarvajo, na zadnjih straneh knjižice pa so uganke in kviz, ki jih nadebudneži rešijo s pomočjo priloženih nalepk. Knjižica je lepo darilo in je primerna za otroke od 1. do 6. razreda osnovne šole. 

Kaj sploh vemo o angelih, duhovnih bitjih, ki spremljajo zgodovino odrešenja vse od stvarjenja sveta? Kdo so, kako delujejo in zakaj so sploh pomembni? Na ta vprašanja je odgovarjal sveti papež Janez Pavel II. v rednih katehezah, ki so zbrane v knjigi z naslovom Angeli. Papeževe kateheze so izčrpen povzetek cerkvenega nauka o angelih, dopolnjujejo pa jih ustrezni citati iz Kompendija Katekizma katoliške Cerkve, Katekizma katoliške Cerkve in Direktorija za ljudske pobožnosti in bogoslužje. Knjiga želi pomagati vernikom pri ustvarjanju kritičnega odnosa do sodobnih duhovnih gibanj, ki pogosto vključujejo verovanje v obstoj angelov in podobnih čudežnih bitij.


Delo Ves sem v Božjih rokah prinaša osebne zapiske kot sledove izjemne štiridesetletne duhovne poti Karola Wojtyłe – svetega papeža Janeza Pavla II. V njih ga spremljamo skozi ključne trenutke življenja in pastirske službe. Spoznavamo ga na duhovnih vajah, v njegovih najglobljih osebnih vprašanjih, ob meditacijah in molitvah, ki so narekovale vsak njegov dan. Zapiski nam razkrivajo tudi njegovo skrb za prijatelje, sodelavce in Cerkev, ki mu je bila zaupana. Njihovo sporočilo presega okvire posameznih življenjskih trenutkov in nas ponese v tisto razsežnost, kjer se srečujeta človeško in Božje – v razsežnost svetosti.

»V poznih popoldanskih urah 16. oktobra 1978 se je iz dimnika Sikstinske kapele končno prikazal bel dim, toda takrat še nihče ni vedel, da gre za dim topovskega izstrelka.« Ta zanimivi komentar o izvolitvi Janeza Pavla II., ki ga je izrekel znan francoski pisatelj André Frossard, nam hoče povedati: pontifikat tega papeža je prevetril Cerkev, dvignil njeno duhovnost ter ponesel evangeljsko sporočilo v zadnji kotiček sveta, »njegov topovski izstrelek« pa je zgodovino spremenil s padcem zidu različnih ideologij, ki so delile svet, vključno s padcem berlinskega zidu. Po njegovem prihodu ni bilo nič več tako kot prej. Fant, ki je postal papež (življenjska zgodba papeža Janeza Pavla II.) je mladinska knjiga, ki pa jo bodo z veseljem vzeli v roke tudi starejši bralci. 

Nalaganje
Nazaj na vrh