Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Število žrtev potresa v Turčiji in Siriji strmo narašča

Za vas piše:
STA, M. P.
Objava: 07. 02. 2023 / 06:54
Oznake: Nesreča, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.02.2023 / 07:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Število žrtev potresa v Turčiji in Siriji strmo narašča
Posledice ponedeljkovega potresa v Turčiji. FOTO: Facebook Adil Khan

Število žrtev potresa v Turčiji in Siriji strmo narašča

Reševalci v Turčiji in Siriji po včerajšnjem uničujočem potresu ob nizkih temperaturah in močnem deževju med ruševinami več tisoč stavb nadaljujejo iskanje preživelih. Po zadnjih podatkih turških oblasti je umrlo več kot 4300 ljudi, najmanj 19.000 je ranjenih, poročajo tuje tiskovne agencije.

Iz osrednje Turčije so zgodaj zjutraj poročali o novem potresu z magnitudo 5,5 v bližini mesta Golbasi, poroča britanski BBC.

V Turčiji se je število smrtnih žrtev po zadnjih podatkih povečalo na 2921, število ranjenih pa na 15.834, je sporočila državna agencija za izredne razmere, medtem ko je v Siriji umrlo najmanj 1460 ljudi, ranjenih pa je 3.400 ljudi.

Svetovna zdravstvena organizacija opozarja, da se lahko število smrtnih žrtev še povečalo, saj so številni še vedno ujeti pod ruševinami.

Turške in sirske ekipe za odzivanje na nesreče poročajo, da je bilo v več mestih porušenih več kot 5600 stavb, vključno s številnimi večnadstropnimi stanovanjskimi bloki, v katerih so ob prvem potresu spali prebivalci, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po poročanju turške tiskovne agencije Anadolu so v Turčiji iz ruševin več tisoč stavb rešili več kot 7800 ljudi, je sporočila vlada.

Jugovzhod Turčije in severozahod Sirije je v ponedeljek prizadel katastrofalni potres z magnitudo 7,8. Sledilo je več deset popotresnih sunkov, nato je čez štiri ure območje stresel nov potres z magnitudo 7,5. Žarišče je imel prav tako na jugovzhodu Turčije, štiri kilometre jugovzhodno od mesta Ekinozu na globini deset kilometrov.

Kupi v trgovini

Vprašanje bolečine
Filozofija in esejistika
10,02€
Nalaganje
Nazaj na vrh