Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Stična mladih se že dogaja

Za vas piše:
Klemen
Objava: 27. 02. 2012 / 11:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Stična mladih se že dogaja

Pretekli konec tedna se je okrog 100 mladih prostovoljcev udeležilo pripravljalnega vikenda Stične mladih. Na vikendu je, v skladu z letošnjim geslom, prevladovalo veselje.

Prepričan sem, da večina ljudi, ko sliši za Stično mladih, pomisli na tretjo soboto v septembru, ko tradicionalno poteka festival. Do jeseni je še daleč, vseeno pa Stična mladih ne spi. Približno 100 mladih iz cele Slovenije se je v preteklem vikendu zbralo prav v Stični.

Ko so mladi prostovoljci prihajali na prizorišče pripravljalnega vikenda, je iz njih žarelo veselje. Veseli so bili, ker so se (morda po dolgem času) spet srečali, gotovo pa tudi zato ker bodo soustvarjali Stično mladih ... Njihovo veselje je dodaten pomen dobilo tekom vikenda, ko so voditelji vsem prisotnim sporočili, da je geslo letošnje Stične mladih: »Veselite se v Gospodu, zmeraj«. Mladi prostovoljci letos s ponotranjanjem gesla gotovo ne bodo imeli večjih težav.

Veselje je prevladovalo tekom celotnega vikenda. Ko se mu je pridružila še mladostna razigranost, sta pogovor in smeh napolnila delovni prostor. Tišine skorajda ni bilo – celo med navodili, ki so jih dajali organizatorji, je nekaj mladih veselo klepetalo. Popolnoma so se umirili šele, ko je bila na sporedu molitev. Torej ne le običajno veselje – tudi veselje v Gospodu prostovoljci že obvladajo. Naj bo tako zmeraj!
K.Č. (foto:Milena Repa)

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh