Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Štiri bogoslovce prvega letnika so sprejeli v Marijino kongregacijo [FOTO]

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 08. 12. 2023 / 19:14
Oznake: Mladi, Molitev, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.12.2023 / 09:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Štiri bogoslovce prvega letnika so sprejeli v Marijino kongregacijo [FOTO]
Novi člani Marijine kongregacije so: Peter Černe, Domen Šringer, Matevž Marinko in Janez Peter Bohinc. FOTO: Jure Sovinc

Štiri bogoslovce prvega letnika so sprejeli v Marijino kongregacijo [FOTO]

Marijin praznik 8. decembra je dan, ki se ga številne generacije slovenskih duhovnikov spominjajo kot praznika, ko so s sprejetjem v Marijino kongregacijo prvič oblekli duhovniško oblačilo talar.

Danes je v semeniški kapeli v Marijno kongregacijo slovenskih duhovnikov in bogoslovcev nadškof msgr. Stanislav Zore sprejel nove kongreganiste: Petra Černeta, Domna Špringerja, Matevža Marinka in Janeza Petra Bohinca.

Oglejte si fotografije Jureta Sovinca v fotogaleriji:

Marijino kongregacijo je leta 1908 ustanovil ljubljanski škof Anton Bonaventura Jeglič, da bi duhovniki postali goreči in požrtvovalni duhovni voditelji Marijinih kongregacij, katere bodo morali voditi v dušnopastirskem delovanju. Danes Marijina kongregacija predstavlja duhovno skupnost slovenskih bogoslovcev in duhovnikov. Njen cilj je, da bi vsi njeni člani globlje spoznali Marijino vlogo pri duhovnem oblikovanju duhovniških kandidatov in njen delež pri apostolskem delovanju duhovnikov. Marijin zgled daje duhovnikovemu življenju posebno razsežnost v njegovem posvečenju in njegovi predanosti Gospodu.  

Novim članom Marijine kongregacije iskreno čestitamo!

Nalaganje
Nazaj na vrh