Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Štirideset dni brez alkohola’

Objava: 16. 02. 2010 / 11:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Štirideset dni brez alkohola’

Glavni namen akcije je solidarnost s trpečimi, opozorilo glede škodljivosti prekomernega pitja alkohola in odrekanje le-temu ter pomoč zasvojenim.

‘Štirideset dni brez alkohola’
Organizatorji in posebni gostje akcije ‘Štirideset dni brez alkohola’ 2010.


Glavni namen akcije je solidarnost s trpečimi, opozorilo glede škodljivosti prekomernega pitja alkohola in odrekanje le-temu ter pomoč zasvojenim.

Slovenska Karitas, Direkcija RS za ceste, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pri Ministrstvu za promet in Zavod Med.Over.Net letos že petič zapored v postnem času organizirajo akcijo 40 dni brez alkohola. Njeno geslo je Za več pravega veselja brez alhohola, pri njej pa sodelujejo tudi Zavod Varna pot, Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani in Celjska interdisciplinarna akcijska skupina za varnost v cestnem prometu. Akcijo so na tiskovni konferenci v prostorih Družine predstavili mag. Bojan Žlender s Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pri direkciji RS za ceste, Andreja Verovšek z Zavoda Med.Over.Net, prim. dr. Marko Kolšek s Katedre za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani, Elvis Herbaj s Celjske interdisciplinarne akcijske skupine za varnost v cestnem prometu.

Pri predstavitvi so kot posebej povabljeni gostje sodelovali dramski igralec Gregor Čušin, zaporniški duhovnik Robert Friškovec, predsednik Zavoda Varna pot Robert Štaba in svetovalec v klabinetu predsednika države dr. Danila Türka Franci Hočevar.

Glavni namen akcije je solidarnost z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni, ki jim botruje alkohol, opozoritev na posledice prekomernega uživanja alkohola in spodbuda širši javnosti k pravemu veselju brez pitja alkohola. Tiskovno konferenco je vodil generalni tajnik Slovenske Karitas Imre Jerebic.

Več na:
http://www.brezalkohola.si/

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh