Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sto anglikanskih župnij v Ameriki si želi skupnosti z Rimom

Objava: 12. 03. 2010 / 09:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sto anglikanskih župnij v Ameriki si želi skupnosti z Rimom

Ameriški anglikanski škofje so se na nedavnem zasedanju odločili za ‘skupinski prestop’

Anglikanska Cerkev v Združenih državah Amerike, neodvisna anglikanska veja, ki se je odcepila od episkopalne Cerkve, si želi skupnosti s katoliško Cerkvijo. Anglikanska Cerkev v Ameriki obsega okoli sto župnij s skupno pet tisoč dvestotimi verniki.

Ameriški anglikanski škofje so se na svojem nedavnem zasedanju v Orlandu na Floridi odločili za ‘skupinski prestop’, po tem ko je papež Benedikt XVI. konec preteklega leta izdal Apostolsko konstitucijo 'Anglicanorum coetibus', so poročali pri vatikanskem dnevniku ‘L’Osservatore Romano’.

Anglikanska Cerkev v Ameriki se je leta 1991 odcepila od ameriške episkopalne Cerkve, saj ni bila pripravljena sprejeti duhovniškega posvečevanja žensk, ni se strinjala z imenovanjem škofa Genea Robinsona, ki je tedaj živel v odkritem odnosu z istospolnim partnerjem, prav tako pa se njeni predstavniki niso strinjali z določenimi ekumenskimi pobudami episkopalne Cerkve. Anglikanska Cerkev v Ameriki ni članica Svetovne anglikanske skupnosti, pripada pa Tradicionalni anglikanski skupnosti.

Za skupnost s katoliško Cerkvijo si pri ameriški anglikanski Cerkvi prizadevajo že od leta 2007. Lanskega novembra, ko je papež izdal apostolsko konstitucijo, se jim je ponudila možnost, da tudi kot anglikanci z lastnimi cerkvenimi strukturami in z ohranitvijo svoje bogoslužne tradicije prestopijo v katoliško Cerkev.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh