Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Streha nad glavo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 07. 2013 / 10:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Streha nad glavo

Streha nad glavo

Koprska Karitas in ŠGV prirejata že 12. delovni tabor v BiH.
Škofijska Karitas Koper in Škofijska gimnazija Vipava tudi letos med 16. in 27. julijem prirejata delovni tabor z naslovom Streha nad glavo. Udeleženci so na delovni tabor odpotovali danes ob 10. uri izpred Škofijske gimnazije v Vipavi. S sredstvi, ki so bila zbrana v akciji Ne pozabimo, bodo pomagali pri gradnji hiše mladi družini Josič.

V družini sta oče in mati z dvema otrokoma. Oče je pleskar, vendar brez redne zaposlitve, mama pa je čistilka v vrtcu. Stanujejo kot podnajemniki, večkrat so zamenjali bivališče, ker so najemodajalci oddali stanovanje najboljšemu ponudniku. Pred kratkim so dobili v dar parcelo v Stranjanima blizu Banja Luke, kjer bodo zgradili majhno hiško, delno iz sredstev in pomoči Karitas, ostalo pa bo lastno delo.

Škofijska Karitas Koper je pobratena s Škofijsko Karitas Banja Luka, zato se sredstva, ki se zberejo v postni akciji Ne pozabimo, vsako leto namenijo eni ali več družinam v stiski na njihovem področju. Z zbranimi sredstvi se kupi gradbeni material, s katerim mladi, večinoma dijaki Škofijske gimnazije Vipava, pomagajo do strehe nad glavo družini, ki jo na njihovem terenu izbere Škofijska Karitas Banja Luka. Letos je to že 12. delovni tabor, udeležuje pa se ga devet dijakov Škofijske gimnazije Vipava, zidarski mojster in še nekaj odraslih prostovoljcev ob spremstvu predstavnice Škofijske gimnazije Polone Strnad in ravnatelja Škofijske Karitas Mateja Kobala.

Poleg pomoči iz akcije Streha nad glavo se izvaja tudi program pomoči otrokom, saj je 76 banjaluških otrok vključenih v Posvojitev na razdaljo, kar pomeni 300 EUR letne pomoči posameznemu otroku.

Vir: karitas-kp.rkc.si

Foto: splet / karitas-kp.rkc.si


Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh