Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Strelski napad na Jehovove priče v Hamburgu: Cerkev poziva k molitvi

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 10. 03. 2023 / 09:23
Oznake: Cerkev, Družba, Nesreča
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.03.2023 / 10:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Strelski napad na Jehovove priče v Hamburgu: Cerkev poziva k molitvi
Napadalec je streljal na udeležence dogodka, ki ga je organizirala skupnost Jehovovih prič. FOTO: YouTube/zajem zaslona

Strelski napad na Jehovove priče v Hamburgu: Cerkev poziva k molitvi

V sinočnjem strelskem napadu v stavbi Jehovovih prič v hamburškem okrožju Alsterdorf je življenje po doslej znanih podatkih izgubilo osem oseb, več pa jih je bilo ranjenih, nekateri tudi huje.

Katoliška cerkev v Hamburgu je že sinoči pozvala k molitvi za vse žrtve napada in njihove svojce, je poročal avstrijski Kathpress. Hamburška nadškofija je na družbenem omrežju Twitter med drugim zapisala: »V Hamburgu je več ljudi postalo žrtev brutalnega zločina. Veliko je še nejasnosti. Pretreseni smo. Skupaj molimo.« Kot so še dodali, so »v mislih in molitvah s tistimi, katerih življenja so se v kratkem trenutku korenito spremenila: s tistimi, ki so poškodovani, in s tistimi, ki jim je bilo odvzeto življenje«.

Hamburška policija je sinoči pozno zvečer najprej sporočila, da motiv napada in potek dogodkov zaenkrat nista znana, prav tako sprva ni bilo jasno, ali je med mrtvimi tudi storilec ali storilci.

Storilec je bil najverjetneje en sam, osumljenca so prav tako našli mrtvega na kraju napada.

Danes so s policije sporočili, da je bil storilec najverjetneje en sam, osumljenca pa so prav tako našli mrtvega na kraju napada. Ozadje kaznivega dejanja še ni znano. Po navedbah hamburške policije je napadalec streljal na udeležence dogodka, ki ga je organizirala skupnost Jehovovih prič. Policija naj bi več podrobnosti sporočila na današnji tiskovni konferenci.

Kot poroča STA, naj bi bil strelec sodeč po navedbah v nemških medijih nekdanji pripadnik Jehovovih prič, star okoli 30 let, streljal pa je s pištolo.

Zgroženi odzivi iz Nemčije in Evrope

Iz Nemčije in Evrope prihajajo zgroženi odzivi na sinočnji strelski napad. Kot poroča STA, je nemški kancler Olaf Scholz dogodek označil za »brutalno dejanje nasilja« in zatrdil, da je v mislih »z žrtvami streljanja in njihovimi najbližjimi«.

Hamburška policija se je na tragični dogodek odzvala »hitro in z velikim pogumom«.

Globoko užaloščenost zaradi napada na njihove člane, ki se je zgodil po verskem obredu, so izrazili tudi v nemški skupnosti Jehovovih prvič. Evropska komisarka za notranje zadeve Ylva Johansson je danes na družbenem omrežju Twitter zapisala, da gre za »pretresljivo dejanje«, ob tem pa se je zahvalila hamburški policiji, ki se je po njenih navedbah odzvala »hitro in z velikim pogumom«. Sožalje in zgroženost nad krvavim napadom sta v izjavah na Twitterju med drugim izrazila tudi francoski predsednik Emmanuel Macron in italijanska premierka Giorgia Meloni.

Kupi v trgovini

Vsi smo bratje – Fratelli tutti
Cerkveni dokumenti
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh