Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Strip o duhovniku Cirilu Čušu

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 05. 11. 2020 / 16:34
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.11.2020 / 16:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Strip o duhovniku Cirilu Čušu

Strip o duhovniku Cirilu Čušu

Življenjska zgodba duhovnika Cirila Čuša bo kmalu predstavljena v stripu.

Deček Ciril. FOTO: Objavljene fotografije so last ustvarjalcev stripa.


Ciril Čuš je imel težko otroštvo. Mlada leta je preživel v nenehnem strahu pred napadi nasilnega očeta. Ta je sina večkrat telesno poškodoval in mu povzročil globoke duševne rane. Oče se ni ustavljal le pri pesteh, ampak je sina napadel z nožem, s sekiro …

Kot najstnik je Ciril našel rešitev v športu in borilnih veščinah. Postal je celo republiški prvak v kick-boksingu. A šport je bil le prvi korak na poti k resnični svobodi.

Kasneje se je Ciril po naključju srečal s Svetim pismom. Čeprav vsega sprva ni razumel, ga je rad prebiral. Nekega dne je slišal izpoved žene, ki je odpustila nasilnemu možu alkoholiku. Spoznal je, da mora tudi sam – če želi živeti polno in srečno – odpustiti očetu.

O stripu in avtorjih

Danes je Ciril duhovnik, ki življenjske zgodbe ne skriva, zato so mu prijatelji predlagali, da bi jo natisnili v obliki stripa. Tako lahko sedaj skupaj s svetopisemskim Jobom resnično reče: »O, da bi kdo zapisal moje besede, o, da bi jih vrezal v ploščo!« (prim. Job 19,23).

Glavna ustvarjalca nastajajoče stripa sta Helena Reberc in Ciril Horjak (dr. Horowitz) pod okriljem Skupnosti in založbe Emanuel. Helena Reberc je posvečena sestra v Skupnosti Emanuel, dr. Horowitz pa ilustrator in risar stripov.


FOTO: Objavljene fotografije so last ustvarjalcev stripa.

Prispevate lahko tudi vi

V projekt je bilo vloženega veliko dela s strani različnih oseb. Nastaja odlična knjiga, ki bo zagotovo navdušila in nagovorila mnoge!

Če želite pomagati, lahko nastajanje stripa finančno podprete. Ustvarjalci zbirajo donacije za slovensko izdajo, želijo pa si, da bi strip izšel tudi v drugih jezikih in tako prišel do mnogih, predvsem mladih bralcev.

Več o nastajanju stripa in o tem, kako ga lahko podprete, si preberite na njihovi spletni strani.


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh