Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Strokovni svet UKC Ljubljana podpira uvedbo obveznega cepljenja

Za vas piše:
M. M.
Objava: 29. 12. 2021 / 15:00
Oznake: Koronavirus, Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.12.2021 / 15:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Strokovni svet UKC Ljubljana podpira uvedbo obveznega cepljenja
FOTO: Wikipedia

Strokovni svet UKC Ljubljana podpira uvedbo obveznega cepljenja

Ljubljana, 29. decembra - Strokovni svet UKC Ljubljana je na današnji izredni seji soglasno sprejel sklep, s katerim predlaga uvedbo obveznega cepljenja proti covidu-19.

Na spletnem omrežju Twitter so zapisala, da so tako odločitev sprejeli »zaradi interesa in trpljenja vseh naših bolnikov (s covidom ali brez), ki traja dve leti in mu ni videti konca.«

Vse več pozivov k uvedbi obveznega cepljenja

V zadnjem obdobju se pozivi k uvedbi obveznega cepljenja v zdravniških krogih kar vrstijo, spominja STA. K uvedbi obveznega cepljenja so tako pozvali v Slovenskem zdravniškem društvu, k razmisleku o takšni odločitvi je že večkrat pozvala tudi predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Bojana Beović. Vodja strokovne skupine za covid-19 Mateja Logar pa je povedala, da v skupini podpirajo uvedbo obveznega cepljenja za starejše od 50 let.

Enotnost družbe

Minister za zdravje Janez Poklukar je na nedavni novinarski konferenci minuli petek ob zaključku akcije Dnevi cepljenja dejal, da je vesel, da so se odprle razprave o obveznem cepljenju in pogoju preboleli, cepljeni (PC) oziroma o bodočem statusu necepljenih v družbi. Poudaril je, da moramo biti pri tem kot družba kar se da enotni.


Kupi v trgovini

Akcija
Glukozna revolucija
Zdravje
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh