Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za varen in zdrav korak v leto 2022 [VIDEO]

Za vas piše:
M. M.
Objava: 21. 12. 2021 / 17:18
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.12.2021 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Za varen in zdrav korak v leto 2022 [VIDEO]
Minister Poklukar med izjavo za medije. FOTO: Nebojša Tejić/STA

Za varen in zdrav korak v leto 2022 [VIDEO]

Minister za zdravje Janez Poklukar in predsednik republike Borut Pahor sta v okviru kampanje Dnevi cepljenja obiskala cepilno mesto Univerzitetni klinični center Ljubljana. Zahvalila sta se vsem, ki sodelujejo v kampanji in še enkrat več pozvala k cepljenju tiste, ki dvomijo vanj.

Poklukar je izrazil zadovoljstvo nad odzivom na kampanjo, a si želi, da bi se za cepljenje proti koronavirusu odločilo še več ljudi. V noči na ponedeljek so v UKC Ljubljana cepili 68, danes ponoči pa 63 oseb, je poročala STA. V ponedeljek so po ministrovih besedah, ki se je skliceval na podatke Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), cepili 13.827 oseb, od tega 873 s prvim odmerkom, 1462 z drugim in 11.492 s tretjim odmerkom cepiva.

Varno in zdravo v novo leto

Po ministrovih besedah zdravstveni delavci delajo pomembne »korake na ciljni ravnini do končne zmage nad covidom-19.« Kot je dejal, je vesel, da ne vidi več apatije, ki smo ji bili morda priča še pred nekaj dnevi in dodal, da je to tisti »pomemben korak, ki ga moramo napraviti, da bomo bolj varno in zdravo zakorakali v leto 2022. Zahvalil se je tudi vsem lokalnim skupnostim, ki so se več kot odlično odzvale na Dneve cepljenja, ter Civilni zaščiti, Rdečemu križu Slovenije in drugim.

»Vsak, ki se cepi, je naš junak«

Tudi predsednik države se je zahvalil vsem, ki so se cepili, in vsem, ki skrbijo za to, da bi se precepilo čim več ljudi. »Pri cepljenju ne gre samo za to, da se zavarujemo pred covidom, ampak da omogočimo, da bolnišnice in zdravstvene ustanove opravljajo tudi sicer normalno delo v skrbi za zdravje drugih ljudi,« je povedal Pahor. Kot je še dejal, se zaveda, da se vsi ne bodo cepili, za kar imajo različne razloge, nekateri tudi zelo upravičene. Meni pa, da je nekatere bolj strah cepljenja kot covida-19. »Vsak, ki premaga ta strah in zdaj gre ter se cepi, je naš junak,« je dejal.


Nalaganje
Nazaj na vrh