Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začenjajo se »cepilni dnevi« [VIDEO]

Za vas piše:
T. M.
Objava: 19. 12. 2021 / 07:26
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.12.2021 / 12:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Začenjajo se »cepilni dnevi« [VIDEO]
Občani naj se o točnih lokacijah obratovanja mobilnih enot pozanimajo v lokalnem okolju. FOTO: Pexels

Začenjajo se »cepilni dnevi« [VIDEO]

Danes, 19. decembra, se začenja akcija »cepilni dnevi«, s katero bodo organizatorji do vključno četrtka z daljšim delovnim časom cepilnih centrov in mobilnimi enotami skušali dvigniti precepljenost prebivalstva.

Podaljšan delovni čas, ponekod tudi nočno cepljenje 

V prihodnjih petih dneh bo 62 cepilnih centrov po državi delalo s podaljšanim delovnim časom od 8. do 20. ure, v vsaki statistični enoti pa bo na eni lokaciji potekalo nočno cepljenje, in sicer od 20. ure zvečer do 8. ure zjutraj. 

Kampanjo sta danes odprla minister za zdravje Janez Poklukar in direktor ZD Bled Leopold Zonik. 


Okrepljena bo prisotnost mobilnih enot na terenu – pri organizaciji, ponekod pa tudi pri prevozu občanov do cepilnih mest, bodo pomagali v vrstah Civilne zaščite in Rdečega križa Slovenije.

Nočni cepilni centri 

Nočni cepilni centri bodo v goriški, izolski, brežiški in celjski splošni bolnišnici, v zdravstvenih domovih Sežana, Postojna, Novo mesto, Slovenj Gradec, Murska Sobota in Maribor, pa tudi v obeh univerzitetnih kliničnih centrih in Kliniki Golnik. 

Organizatorji akcije sporočajo, da naj se o točnih lokacijah obratovanja mobilnih enot občani pozanimajo v lokalnem okolju, seznam cepilnih mest pa je dostopen tudi na spletni strani cepimose.si

Trenutno cepljenjih 55,9 odstotkov Slovencev 

V času cepilne akcije se (z izjemo cepljenja otrok v starostni skupini od pet do 11 let) na cepljenje ne bo treba naročiti, povsod bo omogočena tudi izbira cepiva.

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je trenutno polno cepljenih 55,9 odstotkov vseh prebivalcev Slovenije.

Bodimo svobodni, vendar odgovorni in solidarni. Čas je, da v boju s covidom-19 stopimo in držimo skupaj. (Janez Janša)


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh