Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sudanski škofje svarijo pred izbruhom vojne

Objava: 10. 11. 2011 / 08:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sudanski škofje svarijo pred izbruhom vojne

Katoliški škofje v Severnem in Južnem Sudanu spodbujajo poseg mednarodne skupnosti za prenehanje bojev v osrednjem in vzhodnem predelu obeh držav.

Katoliški škofje v Severnem in Južnem Sudanu svarijo pred izbruhom vojne med obema državama. Kot poroča avstrijska katoliška agencija Kathpress, so škofje v skupni izjavi mednarodno skupnost prosili za pomoč pri reševanju konflikta. Sudanska škofovska konferenca je po delitvi dežele julija letos sprejela odločitev, da bo še naprej nastopala enotno in da se ne bo razdelila na Severno- in Južnosudansko škofovsko konferenco.

Ljudem na omenjenih mejnih območjih primanjkuje hrane in medicinske oskrbe, sporočajo člani človekoljubnih organizacij, ki pomagajo Sudancem, poleg tega pa civilno prebivalstvo že nekaj tednov zastrahujejo z zračnimi napadi.

Škofje spodbujajo mednarodno skupnost, naj poseže v spor med severom in jugom in pripomore k prenehanju bojev v osrednjem in vzhodnem predelu obeh držav. Obenem apelirajo na razum odgovornih v obeh državah in spominjajo na težko dediščino sudanske državljanske vojne. Med leti 1983 in 2005 je bilo ubitih 2,5 milijona in izgnanih okoli pet milijonov Sudancev.

Foto vir: Wikipedia

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh