Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Sumničenja o veljavnosti odstopa so povsem nesmiselna«

Objava: 26. 02. 2014 / 09:47
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Sumničenja o veljavnosti odstopa so povsem nesmiselna«

»Sumničenja o veljavnosti odstopa so povsem nesmiselna«

Benedikt XVI. zavrača komentarje tujih medijev.

V tujih medijih so se po navedbah Radia Ognjišče pojavili komentarji in različne razlage o veljavnosti odstopa papeža Benedikta XVI. Upokojeni papež je zato v javnem pismu časnikarju Andrei Tornielliju, objavljenem v italijanskem časniku »La Stampa«, odgovoril na vprašanja o domnevnih pritiskih in zarotah, ki naj bi pripeljali do njegovega odstopa.


Benedikt XVI. poudarja, da ni niti najmanjšega dvoma o veljavnosti njegovega odstopa s Petrovega sedeža in da je nesmiselno razglabljati o tem. Edini pogoj veljavnosti je polna svoboda odločitve, je zapisal in dodal, da so sumničenja o neveljavnosti odstopa povsem nesmiselna.

Glede belega oblačila in imena pa Benedikt odgovarja, da ju ohranja iz praktičnega razloga, saj v času odstopa ni imel na voljo drugih oblačil. Poleg tega je njegovo belo oblačilo razločno drugačno od papeškega. Tudi tu gre za ugibanja brez najmanjšega temelja, je v pismu še zapisal Benedikt XVI.


Ob koncu je še potrdil medijska poročila o pismu prijatelju, v katerem je izrazil hvaležnost, da ga »s papežem Frančiškom povezujeta podoben pogled na svet in iskreno prijateljstvo« ter zapisal, da kot »svojo poslednjo službo vidi podporo njegovemu pontifikatu v molitvi«.

Vir: Radio Ognjišče / Radio Vaticana / M. M. Š.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh