Zapri
Iskanje

Sušnikovi dnevi 2019

Za vas piše:
K. C.
Objava: 05. 11. 2019 / 10:15
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.11.2019 / 11:51
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Sušnikovi dnevi 2019

Ob stoti obletnici rojstva dr. Franca Sušnika so pri KD Mohorjan pripravili Sušnikove dneve, ki se začenjajo 5. novembra.
Ob obletnici rojstva dr. Franca Sušnika (14. november 1898) so pri KD Mohorjan pripravili Sušnikove dneve, ki se začenjajo danes, 5. novembra. Z njimi želijo prireditelji predstavljati sadove dela domačih kulturnikov, umetnikov, znanstvenikov, v programe redno vključujejo tudi ustvarjalce iz zamejske Koroške in druge umetniške skupine. Prireditve, namenjene otrokom in odraslim, sofinancira Občina Prevalje.

Danes, 5. novembra, bo ob 18. uri v Grošljevi galeriji Družbenega doma na Prevaljah odprtje razstave slikarja iz avstrijske Koroške Ernsta Gradischniga. 15. novembra bo v Telovadnici podružnične OŠ na Lešah koncert mešanega pevskega zbora Leše. 20. novembra bo v Knjižnici OŠ Franja Goloba Prevalje predstavitev knjige za otroke in mladino z naslovom Lanica, naslednji dan pa bo v Veliki dvorani Družbenega doma na Prevaljah predstava za otroke Afriško sonce.

100. obletnica Planinskega društva Prevalje

Istega dne, 21. novembra, bo v Mali dvorani Družbenega doma na Prevaljah pogovor z doktorjem Jurijem Gorjancem, ki ni le splošni kirurg v bolnišnici, ampak tudi gorski reševalec letalec, zdravnik v visokogorskih odpravah, zdravnik raziskovalec in zdravnik v humanitarnih odpravah. Predstavil nam bo svoj doktorat na temo delovanja mikrocirkulacije pri nizkih temperaturah, konkretno pri omrzlinah. Gre za razmeroma ozko raziskovalno področje, ki pa je ob slovenskih dosežkih v gorah in za alpiniste na sploh zelo aktualno. S tem bodo počastili tudi 100. obletnico Planinskega društva Prevalje.

Zadnji dan Sušnikovih dni, 22. november, bosta zaznamovala dva dogodka. V Mali dvorani Družbenega doma na Prevaljah bodo predstavili komplet štirih zgoščenk z izbranimi deli skladatelja akademika Lojzeta Lebiča, ki jih je društvo izdalo v tem letu, ko avtor praznuje svojo 85. letnico. Na zgoščenkah bodo skladateljeva orkestrska, komorna in zborovska dela. V Veliki dvorani Družbenega doma pa bo nastopil Zbor slovenske filharmonije, ki bo izvedel zborovska dela Lojzeta Lebiča Jerica Bukovec.

Sušnikovi dnevi se začenjajo z odprtjem razstave Ernsta Gradischniga.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh