Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Šutejeva v finalu četrta, Čeh z drugo najdaljšo daljavo kvalifikacij

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 18. 07. 2022 / 07:21
Oznake: Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.07.2022 / 08:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Šutejeva v finalu četrta, Čeh z drugo najdaljšo daljavo kvalifikacij
Šutejeva je za osebnim rekordom na prostem zaostala šest centimetrov. FOTO: FB Atletska zveza Slovenije

Šutejeva v finalu četrta, Čeh z drugo najdaljšo daljavo kvalifikacij

Skakalka s palico Tina Šutej je bila četrta v finalu skoka s palico na svetovnem prvenstvu v atletiki v ameriškem Eugenu, preskočila je 4,70 metra. Trenutno najboljši slovenski atlet Kristjan Čeh pa se je zlahka uvrstil v finale mesta diska, ki bo na sporedu v sredo zjutraj po slovenskem času.

Šutejeva, ki je imela nekaj težav v kvalifikacijah, je bila v finalnem nastopu izjemno dobra. Po neuspešnih poskusih na 4,80 metra, kar je štiri centimetre več od njenega osebnega rekorda na prostem, je 33-letnica osvojila četrto mesto. Naslova svetovne prvakinje se je po olimpijskem zlatu razveselila Američanka Katie Nageotte, ki je v prvem poskusu preskočila 4,85 metra.

Čeh že v prvem metu čez kvalifikacijsko normo

Glavno slovensko orožje za medaljo v Eugenu, metalec diska Kristjan Čeh, je že v prvem metu kvalifikacij pokazal, da meri visoko. Disk je zalučal 68,23 metra daleč, kar je znašalo dobra dva metra več od kvalifikacijske norme, ki je bila postavljeno pri 66 metrih. Kvalifikacije je sicer dobil 19-letni Mikolas Alekna iz Litve (68,91 m).

Kristjan Čeh je 21. maja na diamantni ligi v Birminghamu disk zalučal 71,27 metra in z državnim rekordom prešel na deseto mesto vseh časov.

Boj za medaljo v sredo zgodaj zjutraj

Čeh je po kvalifikacijah za STA povedal: »To sem tudi načrtoval, nisem pa si mislil, da bo šlo tako hitro in tako daleč. V prvi met sem šel bolj na lahko, da bi bil potem bolj samozavesten in poslal disk prek 66. Pa je šlo prek 68 metrov, tako da je bilo res super.«

Finale v metu diska bo v noči na sredo z začetkom ob 3.33 po slovenskem času.




Nalaganje
Nazaj na vrh