Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Sv. Egidij ostaja politično neopredeljen'

Objava: 21. 11. 2011 / 21:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Sv. Egidij ostaja politično neopredeljen'

Po besedah tiskovnega predstavnika se smernice sv. Egidija kljub ministrskemu položaju ustanovitelja dobrodelne ustanove Andree Riccardija v prehodni italijanski vladi ne spreminjajo.

Katoliška skupnost sv. Egidija namerava tudi po tem, ko je bil njen ustanovitelj Andrea Riccardi imenovan za ministra v italijanski prehodni vladi, ostati politično neopredeljena. Skupnost, ki je bila ustanovljena v Rimu, je bila kljub svoji mednarodni odprtosti vedno del italijanske sedanjosti in bo še naprej ohranjala svojo politično neopredeljenost, je minuli teden za avstrijsko katoliško agencijo Kathpress povedal njen tiskovni predstavnik Cesare Zucconi. Tako je denimo mirovno posredovanje Skupnosti sv. Egidija v Mozambiku leta 1992 uspelo v sodelovanju z italijanskim zunanjim ministrstvom, vendar se skupnost nikoli ni opredelila za posamezno politično stranko.

Če bi se nova vlada pri vprašanju beguncev odločila ravnati v nasprotju s pričakovanji Skupnosti sv. Egidija, bi se skupnost tedaj odločila, kako bi se odzvala na nastali položaj, je pojasnil Zucconi.

Profesorja zgodovine Andreo Riccardija je novi predsednik italijanske vlade minulo sredo poklical v svoj 'strokovni kabinet'. Kot minister naj bi skrbel za mednarodno sodelovanje in povezovanje, kar so navsezadnje tudi naloge Skupnosti sv. Egidija.

Po Zucconijevih besedah v tej krščanski skupnosti laikov ne načrtujejo sprememb ne v temeljni usmeritvi ne v vodstvenih strukturah. Skupnost že dolga leta vodi Marco Impagliazzo.

Kot 'znamenje profila nove vlade' pa je Zucconi opisal ločitev mednarodnega sodelovanja od zunanjega ministrstva. Z združevanjem tem, kot so razvojna pomoč in integracija, začasna vlada tlakuje pot v prihodnost. Kajti na področju razvoja je eden izmed odločilnih dejavnikov vključevanje mednarodnih vprašanj.

Imenovanje Riccardija je bilo, tako kot politično dogajanje v preteklih tednih, 'razmeroma presenetljivo', pojasnjuje Zucconi. V trenutni krizi pa velja poziv vsem, ki v Italiji lahko dosežejo kakršno koli spremembo v usmerjenosti. In tej odgovornosti se pri Skupnosti sv. Egidija niso mogli izogniti.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh