Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sv. Janez Pavel II. »učinkovito orožje« proti Satanu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 06. 2015 / 11:05
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.05.2023 / 13:58
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sv. Janez Pavel II. »učinkovito orožje« proti Satanu

Rimski eksorcist svetniškega papeža vidi kot »močnega posrednika« v boju proti zlu.

Pri založbi Družina je v začetku meseca izšla knjiga z naslovom Izganjalčeva pripoved, v kateri glavni rimski eksorcist Gabriel Amorth resno spregovori o boju z zlom in se odkrito sooča s krščanskim verovanjem v obstoj hudobnega duha in njegovega delovanja.



Amorth je svoje delo pred časom predstavil tudi v pogovoru za ameriško katoliško agencijo CNA. Kot je dejal, dandanes vse večje število mladih zapada pod vpliv hudega duha, vendar sam opaža, da je sveti Janez Pavel II. izredno močan posrednik pri reševanju mladih duš. V tridesetih letih izganjanja hudega duha se je Amorth dodobra prepričal v obstoj hudega duha, kot pojasnjuje, pa hudič in demoni premorejo dve vrsti moči, običajno in izredno.

Običajna moč človeka mami, naj se oddalji od Boga in se približa peklu. To se dogaja vsem ljudem različnih veroizpovedi po vsem svetu. Satanove izredne moči pa se pokažejo takrat, ko se hudi duh izrecneje usmeri v eno osebo. To osredotočenost lahko razdelimo v štiri kategorije, pojasnjuje Amorth: obsedenost s hudičem, hudičeve skrbi, obsedenosti, ki človeka vodijo v obup, in naselitev hudiča v prostoru, živali ali celo predmetu.

Po besedah glavnega rimskega eksorcista so takšni primeri sicer redkejši, vendar njihovo število narašča. Posebej ga skrbi veliko število mladih, ki se jih Satan polašča preko različnih sekt, seans in mamil. Toda Gabriel Amorth nikoli ne obupa. S klicanjem Jezusovega in Marijinega imena se demoni najpogosteje umaknejo iz človeka. Po njegovih izkušnjah pa se je v zadnjih letih izkazalo, da je pri reševanju človeških duš izredno močan posrednik nekdanji poljski papež, sv. Janez Pavel II.

Ko demone vpraša, zakaj se bojijo svetniškega papeža, dobi dva različna odgovora. Prvi pravi: »Ker je pokvaril moje načrte« - Amorth je prepričan, da je s tem mišljen padec komunizma v Rusiji in vzhodni Evropi. Drugi odgovor pravi: »Ker je iz mojih rok izvlekel toliko mladih.« Veliko mladih se je namreč spreobrnilo ravno zahvaljujoč poljskemu papežu. Morda so nekateri že bili kristjani, vendar ne dejavni, pa jih je Janez Pavel II. znova usmeril na pot vere.

Obsedenosti s hudim duhom pa se po mnenju izkušenega eksorcista najlažje izognemo tako, da se vztrajno izogibamo življenjskim skušnjavam.

Vir: CNA
Foto: arhiv Družine

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh