Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Svet brez jedrskega orožja je človekova pravica«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 11. 12. 2017 / 11:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Svet brez jedrskega orožja je človekova pravica«

Papež ob podelitvi Nobelove nagrade za mir o jedrskem razoroževanju.

Papež Frančišek je ob včerajšnji podelitvi Nobelove nagrade za mir mednarodni kampanji za jedrsko razoroževanje ICAN v Oslu znova pozval k jedrski razorožitvi. Ob tem je opozoril tudi na svetovni dan človekovih pravic, ki smo ga obhajali včeraj. »Zavzemati se za zaščito dostojanstva vseh ljudi, posebej najšibkejših in najbolj zapostavljenih, pomeni tudi odločno si prizadevati za svet brez jedrskega orožja«, je sveti oče dejal med včerajšnjo opoldansko možitvijo angelovega češčenja.



»Imamo svobodo, razum in sposobnost upravljanja z tehnologijo za omejevanje naše moči v službi miru in resničnega razvoja«, je dejal papež in znova, kot so to storili že njegovi predhodniki, pozval k jedrski razorožitvi. Nedavno je posedovanje tovrstnega orožja z namenom zastrahovanja označil kot etično nesprejemljivo.

Vatikan je v letošnjem novembru gostil mednarodno zasedanje o jedrskem razoroževanju, ki se ga je poleg predstavnikov mednarodnih organizacij udeležilo več Nobelovih nagrajencev za mir, med njimi vodja letošnjega nagrajenca, kampanje ICAN, Beatrice Fihn.

Vir: Kathpress / RV
Foto: splet

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh