Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svet zajeli protesti za podnebno pravičnost

Za vas piše:
T. M.
Objava: 06. 11. 2021 / 16:45
Oznake: Družba, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.11.2021 / 16:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Svet zajeli protesti za podnebno pravičnost
Protesti se odvijajo ob zaključku prvega tedna podnebne konference. FOTO: Pexels.

Svet zajeli protesti za podnebno pravičnost

Po vsem svetu potekajo veliki protesti za podnebno pravičnost.

Največji shod so danes, 6. novembra, pripravili v Glasgowu, kjer se je na ulice po navedbah tujih medijev podalo več tisoč ljudi.

Po poročanju britanskega BBC je pohod po ulicah Glasgowa, ki gosti globalno podnebno konferenco COP26, začelo na tisoče protestnikov. Današnji protest bo predvidoma največji v času podnebne konference COP26, zaradi protestnikov so zaprte številne ceste v mestu.

Na zaključni lokaciji bodo udeležence, med katerimi so tudi predstavniki sindikatov, politike in drugih sfer, nagovorili številni vodilni podnebni aktivisti, med njimi tudi Švedinja Greta Thunberg.

Protestniki z napisi na plakatih pozivajo k opuščanju fosilnih goriv in takojšnji prekinitvi novih investicij v ta sektor. Zavzemajo se tudi za pravično podnebno kompenzacijo t. i. globalnemu jugu – revnejšim državam.

Skupina 45 držav je na podnebni konferenci v Glasgowu podprla takojšnje ukrepanje in investicije za zaščito narave in premik k bolj trajnostnemu kmetijstvu.

Po navedbah BBC se demonstracije odvijajo tudi v Turčiji, Nemčiji, na Švedskem, na Norveškem, Portugalskem in Irskem. V Veliki Britaniji jih ob Glasgowu in Londonu gostijo številna mesta, med drugim Cardiff, Manchester, Liverpool in Bristol.


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh