Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveta družina sredi newyorškega Times Square [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 20. 12. 2023 / 05:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.12.2023 / 12:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sveta družina sredi newyorškega Times Square [VIDEO]
28. novembra letos je vse navzoče na osrednjem newyorškem trgu s 27 oglasnih zaslonov pozdravilo čudovito božično sporočilo. FOTO: YouTube/zajem zaslona

Sveta družina sredi newyorškega Times Square [VIDEO]

Domačini in obiskovalci znamenitega Times Square v New Yorku so bili v pričakovanju božičnih praznikov konec letošnjega novembra deležni posebnega presenečenja.

Trg po vsem svetu slovi po velikanskih zaslonih, na katerih se ves čas menjujejo najrazličnejša oglasna sporočila. 28. novembra letos pa je vse navzoče s 27 zaslonov pozdravilo čudovito božično sporočilo …

Oglasna kampanja je namenjena tudi zbiranju človekoljubnih sredstev. FOTO: YouTube/zajem zaslona

Cerkev Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni, njene pripadnike bolje poznamo pod imenom mormoni, je zaslone najela v okviru svoje vsakoletne kampanje »Razsvetlite svet«, s katero želi ljudi spomniti na pravi razlog božičnih praznikov. Kot je razvidno s posnetka, so na začetku njihove predstavitve vsi zasloni potemneli, nato pa so se v različnih jezikih pojavile prve besede tradicionalne božične pesmi »Sveta noč«. Podobe so se spremenile v Marijo in Jožefa na poti v Betlehem.

Sklepni prizor oglasne kampanje so bile celotne »jaslice«, ki jim je sledil svetopisemski navedek »Jaz sem luč sveta« (Jn 8,12).

Nato so se pojavili angeli in pastirjem sporočili veselo novico o Odrešenikovem rojstvu. Za njimi so se na poti pojavili sveti trije kralji in nazadnje Dete Jezus. Sklepni prizor so bile celotne »jaslice«, ki jim je sledil svetopisemski navedek »Jaz sem luč sveta« (Jn 8,12), nato pa poziv k dejavni udeležbi: »Ta božič pokažite Njegovo luč tako, da sami zasijete kot luč.«


Del pobude »Razsvetlite svet« je tudi kampanja za zbiranje človekoljubnih sredstev. V njej sodelujejo tako verske kot posvetne organizacije, kot sta Unicef in Rdeči križ. Projekt podpira tudi katoliška nadškofija New York in je skupaj s človekoljubnimi organizacijami partner projekta »Razsvetlite svet«.

Video posnetek kampanje je objavljen tudi na spletni platformi YouTube, kjer je bil deležen že več kot 33 milijonov ogledov. Pod objavo so na voljo komentarji ljudi, ki so bili priče dogodku in poročajo o posebnem vzdušju: med drugim so ulični umetniki za nekaj trenutkov prekinili svoje nastope.

Ljudje, ki so bili priče dogodku, poročajo o posebnem vzdušju na newyorškem trgu. FOTO: YouTube/zajem zaslona

Nalaganje
Nazaj na vrh