Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveta maša ob godu ustanovitelja Opus Dei

Za vas piše:
K. C.
Objava: 22. 06. 2020 / 12:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.06.2020 / 12:53
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveta maša ob godu ustanovitelja Opus Dei

Mašo bo v ljubljanski stolnici v petek, 26. junija, ob 18.30 daroval upokojeni mariborski nadškof Turnšek.

V stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani bo v petek, 26. junija 2020, ob 18.30 sveta maša v čast ustanovitelju Opus Dei. Mašo bo daroval upokojeni mariborski nadškof msgr. dr. Marjan Turnšek.



Nabirka bo namenjena za vzgojne in zdravstvene projekte, ki so nastali na pobudo don Alvara in jih vodi organizacija Harambee (vsi skupaj) Africa International.

Jožefmarija Escrivá de Balaguer - svetnik vsakdanjosti

Jožefmarija Escrivá de Balaguer se je rodil 9. januarja leta 1902 v Barbastru v Španiji. Že pri dveh letih je hudo zbolel, a kljub napovedi, da bolezni ne bo premagal, preživel. Njegova starša José in Dolores Escrivá sta se trudila za dosledno krščansko vzgojo. Mali Jožefmarija je bil bister, razumen otrok. Pri šestnajstih letih je prvič začutil, da ga je Bog poklical.

Da bi bil lahko povsem na razpolago Božji volji, se je odločil, da postane duhovnik. Med krvavo državljansko vojno v letih 1936–39 je svojo duhovniško službo nadaljeval s herojsko odločnostjo in se s tem izpostavil najrazličnejšim nevarnostim in trpljenju. Leta 1946 je šel v Rim, da bi od tod razširjal Opus Dei po vsem svetu. Umrl je 26. junija 1975 v Rimu.

6. oktobra leta 2002 ga je papež Janez Pavel II. razglasil za svetnika. V nagovoru zbrani množici je rekel: »Sveti Jožefmarija je bil poklican, da bi oznanil vsesplošno poklicanost k svetosti in dokazal, da so vsakdanje življenje in običajna opravila pot posvečenja. Lahko bi rekli, da je bil svetnik vsakdanjosti.«

Podrobnejši življenjepis Jožefmarije Escrive si lahko preberete v knjigi Escrivá, ustanovitelj Opus Dei. Več njegovih del pa najdete tule.


Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh