Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svete maše slovenskih škofov ob prazniku vseh svetih

Za vas piše:
Tiskovni urad SŠK
Objava: 28. 10. 2009 / 08:52
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Svete maše slovenskih škofov ob prazniku vseh svetih

Na praznik vseh svetih bodo maše po vseh slovenskih župnijah, popoldne pa bodo molitve za verne rajne v cerkvah in na pokopališčih

V katoliški Cerkvi 1. novembra obhajamo slovesni in zapovedani praznik vseh svetih. Na Vzhodu je Cerkev praznik obhajala že v 4. stoletju, prek Galije pa se je v 9. stoletju praznovanje razširilo tudi v zahodno Cerkev. Praznik je izraz vere Cerkve, da so poleg razglašenih in zapisanih svetnikov v koledarju svetništvo dosegli tudi mnogi neimenovani možje in žene vseh časov.

Na praznik vseh svetih bodo maše po vseh slovenskih župnijah, popoldne pa bodo molitve za verne rajne v cerkvah in na pokopališčih. Slovenski škofje imajo predviden naslednji razpored prazničnih slovesnosti:

Mariborski nadškof koadjutor in apostolski administrator celjske škofije msgr. dr. Anton Stres bo ob 10.00 maševal v celjski stolni cerkvi sv. Danijela.

Koprski ordinarij msgr. Metod Pirih bo ob 10.30 daroval sveto mašo v rojstni župniji Lokovec, ob 15.00 pa na pokopališču v Kopru.

Koprski pomožni škof msgr. dr. Jurij Bizjak bo ob 15.00 daroval sveto mašo na pokopališču v Piranu.

Ljubljanski nadškof msgr. Alojz Uran bo ob 15.00 sveto mašo daroval v cerkvi Vseh svetih na Žalah.

Ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik bo ob 9.00 maševal v ljubljanski stolni cerkvi sv. Nikolaja, ob 14.15 bo ob spomeniku padlih za Slovenijo na Žalah vodil molitve, ob 20.00 pa bo v cerkvi Vseh svetih na Žalah vodil molitveno srečanje mladih z naslovom 'Verujemo, da je Jezus umrl in vstal' (prim. 1 Tes 4,14).

Mariborski nadškof msgr. dr. Franc Kramberger bo ob 10.00 daroval praznično sveto mašo v župnijski cerkvi Sv. Marije – Matere Cerkve na Pobrežju.

Mariborski upokojeni pomožni škof msgr. dr. Jožef Smej bo ob 11.00 daroval sveto mašo v župnijski cerkvi pri Sveti Ani v Slovenskih Goricah, ob 14.00 pa tudi na tamkajšnjem pokopališču.

Murskosoboški ordinarij msgr. dr. Marjan Turnšek bo ob 10.00 daroval sveto mašo v murskosoboški stolni cerkvi sv. Nikolaja.

Novomeški ordinarij msgr. Andrej Glavan bo ob 9.00 maševal v novomeški stolni cerkvi sv. Nikolaja, ob 14.00 pa bo praznično sveto mašo daroval v Srebrničah ter na tamkajšnjem pokopališču vodil molitev za rajne.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh