Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti Miklavž med brezdomci in otroki

Za vas pišejo:
VZD, Spletno uredništvo
Objava: 08. 12. 2022 / 11:29
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.12.2022 / 11:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sveti Miklavž med brezdomci in otroki
FOTO: Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote

Sveti Miklavž med brezdomci in otroki

V Društvu prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote je bilo v ponedeljek, 5. decembra, praznično in veselo. Obiskal jih je sveti Miklavž. Obdaril je otroke v varstvu in na učni pomoči, obiskal je dobrotnike in poslovne sodelavce društva, razveselil pa je tudi brezdomce v Novi Gorici in Ljubljani.

Najprej so se ga razveselili otroci v varstvu. Nekatere je bilo sprva malce strah, a so se hitro spoprijateljili z dobrim možem. Veseli so bili njegove spodbude, naj se trudijo za lepa medsebojna prijateljstva. Dobili pa so tudi kitaro! Le kako Miklavž ve, da imajo njihovi otroci tako radi glasbo?

Nato je dobri mož obiskal poslovne sodelavce in dobrotnike, ki jih podpirajo pri našem delu in so tako ali drugače povezani z Mirenskim Gradom in društvom. Zahvalil se jim je za sodelovanje in podporo ter jim voščil lepe praznike.

Miklavž je obiskal otroke v varstvu. FOTO: Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote

Popoldne si je vzel čas za otroke na učni pomoči. Obdaril jih je z novim obešalnikom za bunde, s sladkimi priboljški in z adventno spodbudo, ki je namenjena družinam za pripravo na praznike. Otrokom je naročil, naj spodbudo ponesejo med svoje domače.

Miklavž med otroki in prostovoljci učne pomoči. FOTO: Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote

Sveti Miklavž je pozno popoldne obiskal brezdomce v Novi Gorici. Razveselilo ga je, da brezdomci radi pomagajo prostovoljcem, ki med njih prinašajo tople večerje. Spodbudil jih je, naj bodo tako pridni še naprej. Obdaril jih je s hrano in s pripomočki za osebno higieno.

Zvečer pa je pohitel še v Dnevni center za brezdomce v Ljubljani. Brezdomci, prostovoljci in zaposleni so se na njegov prihod že nekaj dni pripravljali in so se ob skupnem delu pogovarjali o pravem veselju. Ugotavljali so, da je veselje v tem, da se trudimo videti drugega in se ne vrtimo samo okrog sebe, da ne gledamo samo v krožnik, ampak vidimo še kaj dragocenejšega ter se ne bojimo napora, ki ga zahteva prizadevanje za dobro.

Miklavž med brezdomci v Novi Gorici. FOTO: Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote

Prostovoljci so pripravili tudi dramsko igrico. Govorila je o brezdomcu Marku, ki je videl le sebe, vrtel se je samo okoli denarja, telefona in hrane ter se izogibal vsakemu delu. Na pomoč mu je priskočil angel. Ob njegovem posredovanju in pomoči zaposlenih ter drugih brezdomcev je Marko spoznal, da je življenje lepše, če se trudi za dobro. Takrat so ga tudi drugi bolj veseli in so lahko skupaj.

Angelček pomaga brezdomcu. FOTO: Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote

Nato so vsi skupaj priklicali svetega Miklavža. Brezdomci so ga bili zelo veseli. Vsak je pozorno čakal, kdaj bo Miklavž poklical njegovo ime, mu podal roko in ga obdaril. Miklavž je ostal med njimi tudi med večerjo in poklepetal z vsakim, ki si je tega želel. Marsikdo mu je povedal kaj o sebi, o svojih željah in težavah, ki jih le stežka premaguje.

S hvaležnostjo in veseljem ga vsi skupaj pričakujejo tudi drugo leto.


Nalaganje
Nazaj na vrh