Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče molil za delavce v medijih

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 06. 05. 2020 / 10:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.05.2020 / 10:59
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče molil za delavce v medijih

Frančišek med jutranjo sveto mašo: »Ne bojmo se Jezusove luči, ampak mu pustimo, da nas reši naše teme.«

Foto: Vatican Media

Papež Frančišek je med današnjo jutranjo mašo, ki jo je daroval v kapeli Doma sv. Marte, spodbudil, naj se ne bojimo Jezusove luči, ampak mu pustimo, da nas reši naše teme. Kot poroča Radio Vatikan, je danes posebej molil za vse delavce v medijih: »Molimo danes za moške in ženske, ki delajo za sredstva družbenega obveščanja. V tem času epidemije veliko tvegajo in dela je veliko. Naj jim Gospod pomaga pri tem delu posredovanja – vedno – resnice.«

Med papeževim nagovorom je odmevala spodbuda, naj se ne bojimo Jezusove luči, ampak naj pustimo, da nas reši naše teme. Papež Frančišek je izhajal iz današnjega evangelija (Jn 12,44-50), v katerem Jezus pravi: »Jaz sem prišel na svet kot luč, da nihče, kdor vame veruje, ne ostane v temi.«

Po papeževih besedah ta odlomek kaže bližino med Jezusom in Očetom. Jezus natančn opredeli svoje poslanstvo, ko reče, da je »prišel na svet kot luč«, ki jo je napovedal že prerok Izaija. Papež je izpostavil, da je to obljuba luči, ki razsveljuje ljudstvo, prinašanje luči pa je tudi poslanstvo apostolov.

Jezusova luč je bila sprva zavrnjena, je pojasnil papež, saj so se ljudje navadili živeti v temi. In to je Jezusov nenehni boj: razsvetliti, prinašati luč, zaradi katere so stvari videti takšne, kot so. Prehod iz teme v luč je doživel sv. Pavel, ko je srečal Gospoda na poti v Damask. Najprej je oslepel, s krstvom pa je luč dobil nazaj. Ta prehod smo po papeževih besedah tudi sami zakramentalno prejeli ob krstu. Zato se je krst v prvih stoletjih imenoval razsvetljenje, ker nam daje luč, in zato se staršem pri krstu izroči prižgano svečo.

Gospod nas kliče, naj priznamo in si ogledamo svojo temo, da bo Njegova luč lahko vstopila in nas rešila, papež pa vse skupaj vabi, naj se ne bojimo Gospoda, saj je zelo dober in krotak; prišel je, da nas reši, zato se ne bojmo Jezusove luči.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh