Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče v Fatimi vodil procesijo z lučkami

Objava: 13. 05. 2010 / 08:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče v Fatimi vodil procesijo z lučkami

Sinočnje procesije se je udeležilo 150.000 vernikov

Papež Benedikt XVI. je sinoči v romarskem središču Fatimi, kamor je pripotoval iz portugalske prestolnice, vodil procesijo z lučkami. Skupaj z več kot 150.000 verniki je molil ob kapeli prikazovanj, kjer se je leta 1917 trem pastirskim otrokom prikazala Marija in jim posredovala svoj poziv k pokori in spreobrnjenju.

V svojem nagovoru je papež dejal, da v današnjem času vera na številnih področjih sveta ugaša kot droben plamen brez hrane. Navzoče vernike je pozval, naj brez strahu govorijo o Bogu, naj svojo vero pogumno izkazujejo in zanjo pričujejo. Med molitvijo večernic pa je sveti oče duhovnike ter redovnike in redovnice pozval k zvestobi, pripadnosti in pogumu v luči njihovega poklica. Semkaj sodi tudi sočutje do sočloveka, je dodal Benedikt XVI. Po papeževih besedah se duhovniki, redovniki in semeniščniki ne bi smeli zadovoljiti s povprečnim življenjem, z minimalno etiko in površno religioznostjo. Prav posebej bi morali biti pozorni na to, da svojih duhovniških idealov ne bi zmanjševali in da se ne bi posvečali dejavnostim, ki niso sestavni del duhovniške službe.

Papežev prihod v Fatimo je bil pod izredno strogim nadzorom varnostnih služb. Nekaj minut pred njegovim vstopom v kapelo prikazovanj so prostor še zadnjič temeljto preverili tudi s pomočjo psov. Ko je nad romarskim središčem zaokrožil vojaški helikopter, na krovu katerega je v Fatimo pripotoval sveti oče, je prostor vzvaloval od navdušenja čakajočih vernikov. Med udeleženci so vihrale zastave iz Španije, Italije, Brazilije, Peruja, Angole, Zelenortskih otokov, Švice, Avstrije in tudi Bavarske.

Portugalski mediji zelo obširno poročajo o obisku svetega očeta v njihovi deželi. Najpomembnejši dnevniki so včeraj izšli s celostranskimi fotografijami papeža med maševanjem v Lizboni. Izmed njegovih nagovorov so porugalski poročevalci izpostavili predvsem tiste odlomke, ki se nanašajo na primere spolnih zlorab v katoliški Cerkvi.

Naslovnica časnika 'Correio da Manha' prikazuje papeža na poti proti prizorišču mašnega slavja v Lizboni, obdanega z navdušenimi verniki. Zaradi številnih množic ljudi, ki so svetega očeta pričakali na osrednjem lizbonskem trgu, so poročevalci prostor začasno preimenovali v 'Papežev trg'.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh