Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče v telefonskem pogovoru: »Sam odločam, s kom se bom srečal«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 07. 2013 / 09:42
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sveti oče v telefonskem pogovoru: »Sam odločam, s kom se bom srečal«

Sveti oče v telefonskem pogovoru: »Sam odločam, s kom se bom srečal«

Frančišek je prijatelju v Argentini pojasnil, da tajniki ne smejo narekovati papeževega urnika.

Novega sloga papeža Frančiška se v Vatikanu še niso povsem navadili. Uveljavljanje njegovega načina delovanja pri dolgoletnih 'šefih' v službi Svetega sedeža pogosto naleti na težave, je sam papež potožil v telefonskem pogovoru s svojim dolgoletnim argentinskim prijateljem, pisateljem in časnikarjem Jorgejem Millo.

Frančišek je obenem poudaril, kako ne dopušča, da bi njegov urnik narekovali tajniki: »Sam odločam o tem, s kom se bom srečal, ne pa moji tajniki«, so papeževe besede navedli na spletni strani www.terredamerica.com. 'Pravice' papeževih tajnikov so iz Petrovih naslednikov pogosto naredile nekakšne 'ujetnike', je pojasnil Frančišek.

Sveti oče je v telefonskem pogovoru s prijateljem in nekdanjim učencem Millo tudi poudaril, da bi bil 'pravi tepček', če ne bi upošteval nasvetov človeka, kakršen je denimo Benedikt XVI. Frančišek je izrazil globoko občudovanje do 'skromnosti in modrosti' svojega predhodnika. Sam pa se mora izredno potruditi, da mu okolica ne narekuje, kako naj izgleda njegov delovni dan.

Vir: Kathpress

Foto: news.va / splet


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh