Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Sveti oče, vabljeni na Lampeduso!’

Objava: 17. 05. 2011 / 07:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Sveti oče, vabljeni na Lampeduso!’

Župnik na tem sredozemskem otoku vabi papeža Benedikta XVI., naj obišče prvi cilj afriških beguncev.

Župnik z Lampeduse želi povabiti papeža Benedikta XVI., naj obišče ta italijanski otok v Sredozemskem morju. Kot je Antonio Nastasi minuli petek pojasnil v pogovoru z italijansko katoliško agencijo SIR, bo predsednika Italijanske škofovske konference, kardinala Angela Bagnasca, prosil, naj svetemu očetu preda uradno vabilo. Kardinal Bagnasco naj bi otok obiskal jutri.

Nastasi je obenem izrazil kritiko do pomankljive podpore italijanske vlade. Izjemno hvaležen je za vso podporo Cerkve, pomoč s strani države pa prihaja v precej manjših količinah, je pojasnil otoški župnik. Glede na valove beguncev, ki na Lampeduso neprekinjeno prihajajo iz Severne Afrike, se stanje na otoku še nekaj časa ne bo izboljšalo.

V četrtek bo župnik Nastasi pokopal tri begunce, ki so utonili v brodolomu tik pred pristankom na otoku. Trije moški, katerih trupel niso uspeli identificirati, so po navedbah župnika na Lampeduso domnevno pripluli iz Nigerije.

V noči na nedeljo je čoln s petstotridesetimi begunci nasedel na čereh pred otokom, pri čemer so številni ljudje v strahu poskakali v morje. Večino je obalna straža uspela rešiti, pod čolnom pa so ob koncu reševalne akcije naleteli na tri zagozdena moška trupla.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh