Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče vesel velikega navdušenja

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 07. 2013 / 09:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče vesel velikega navdušenja

P. Lombardi na tiskovni konferenci o papeževem prvem dnevu v Braziliji.

Papež je bil vesel navdušenja, s katerim so ga sprejeli v Braziliji in Riu de Janeiru. Zelo se tudi veseli, da je prišel v Rio na svetovni dan mladih, je o prvem dnevu papeževega obiska Ria de Janeira zatrdil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi na tiskovni konferenci, ki so jo priredili v medijskem centru v Riu de Janeiru. Vsem navzočim je pojasnil nepredvideni dogodek kmalu po prihodu papeža Frančiška na brazilska tla, kasneje pa je o njem posebej spregovoril tudi za Radio Vatikan.

Na poti od letališča do katedrale v Riu je papeški avto s spremstvom zavil na napačno pot in za trenutek obtičal v prometu, avto s papežem pa je obdala množica ljudi, ki so se Frančiška želeli dotakniti in ga fotografirati. Za varnostnike je to bil nedvomno napet trenutek, je v izjavi za Radio Vatikan dejal p. Lombardi, a papež je ostal miren in vesel, ko je videl tako veliko navdušenje: »To je bil trenutek, ki je pri nekaterih izzval začudenje in zaskrbljenost. Toda dogodek lahko razumemo, saj gre za veliko mesto in izredno veliko zanimanje ljudi, ki želijo sprejeti papeža, ki spontano priteguje navdušenje vseh.«

Po besedah p. Lombardija papež Frančišek ve, da so Brazilci zelo srčni ljudje. Dobro pozna prebivalce Latinske Amerike in ve, da so osebe s srcem, Brazilci pa še posebej. V svojem prvem govoru je Frančišek pogosto uporabil ravno besedo srce. Govori o brezmejnem srcu Brazilije in o svojem trkanju, da bi vstopil v notranjost tega srca, je pojasnil p. Lombardi in dodal, da je to pravilno izbrano razumevanje rahločutnosti in tudi veselja tega naroda, ki nedvomno zelo zaznamuje te dni.

Pojasnil je tudi vesti o tem, da so v javnih toaletnih prostorih blizu bazilike v Aparecidi, kamor se je papež Frančišek odpravil danes, našli bombo. P. Lombardi je zatrdil, da najdeno razstrelivo ni bilo povezano s papežem Frančiškom in da niso našli nikakršne povezave s papeževim obiskom.

P. Lombardi je spregovoril še o uradnem sprejemu svetega očeta v palači Guanabara in govoru brazilske predsednice Dilme Rousseff. Iz njenih besed je moč razbrati pripravljenost za reševanje številnih družbenih vprašanj. Izpostavila je tudi papežev govor na Lampedusi, po čemer lahko vidimo – kot je dodal p. Lombardi – da je papež na tem majhnem italijanskem otoku uspel nagovoriti ves svet.

Vir: Radio Vatikan
Foto: splet / RV


Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh