Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Sveti Štefan nas uči odpuščanja«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 12. 2018 / 10:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.12.2018 / 09:12
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Sveti Štefan nas uči odpuščanja«

Papež je na včerajšnji praznik mučenca sv. Štefana kristjane pozval k odpuščanju.

Papež Frančišek je na včerajšnji praznik mučenca sv. Štefana v nagovoru med opoldansko molitvijo angelovega češčenja kristjane pozval, naj zaupajo v Boga in si prizadevajo za odpuščanje, tudi kadar to ni preprosto, kajti »odpuščanje razširi srce, poraja podeljevanje, podarja vedrino in mir«. Papež je spomnil na smrt prvega mučenca, ki je, ko so ga kamenjali, podobno kot Jezus zaupal Bogu in odpustil svojim morilcem.

Mnogim se morda zdi nenavadno, da spomin na mučeniško smrt sv. Štefana praznujemo le dan po Jezusovem rojstvu, je dejal sveti oče. Toda Božji sin, rojen v Betlehemu, je v Jeruzalemu umrl na križu – z zaupanjem v Boga in odpuščanjem v srcu. Prav ta zgled je kot eden prvih dosledno živel tudi sv. Štefan: »Umrl je kot Jezus, izročujoč svoje življenje Bogu in odpuščajoč svojim preganjalcem,« je pojasnil Frančišek.

Štefanova drža, s katero zvesto posnema Jezusovo, je povabilo vsakemu posameznemu kristjanu, »da z vero sprejme iz Gospodovih rok, kar mu bo življenje prineslo pozitivnega in tudi negativnega«. Življenja ne zaznamujejo zgolj srečne okoliščine, temveč tudi težki trenutki, polni razočaranja. »Toda zaupanje v Boga nam pomaga sprejeti težavne trenutke in jih živeti kot priložnost za rast v veri,« je dejal papež.

Sveti oče se je ob koncu nagovora zahvalil za številna božična voščila, ki jih je prejel z vsega sveta. Vsakemu posebej ne more odgovoriti, je pojasnil, zahvaljuje pa se vsem, ki so mu pisali, in zanje moli. Iskreno se je zahvalil tudi za molitve, ki jih ljudje namenjajo njemu.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh