Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetopisemski citati o upanju

Objava: 24. 07. 2021 / 00:30
Oznake: Duhovnost, Vera
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.07.2021 / 16:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Svetopisemski citati o upanju
»Nič ne skrbite.« FOTO: Tatjana Splichal.

Svetopisemski citati o upanju

V Svetem pismu se skriva ogromno navdihujočih odlomkov, ki nam lahko povrnejo upanje v prihodnost. Preberite si nekatere izmed njih.

Če pride nad nas nesreča, meč, kazenska sodba, kuga ali lakota, se bomo zbrali pred to hišo in pred tabo – saj je v tej hiši tvoje ime; iz svoje stiske bomo klicali k tebi in ti nas boš slišal in rešil. (2 Krn 20,9) 

Nič ne skrbite, ampak ob vsaki priložnosti izražajte svoje želje Bogu z molitvijo in prošnjo, z zahvaljevanjem. In Božji mir, ki presega vsak um, bo varoval vaša srca in vaše misli v Kristusu Jezusu. (Flp 4,6-7) 

Gospod hodi pred teboj; on bo s teboj; ne bo te pustil samega in ne bo te zapustil. Nikar se ne boj in se ne pláši! (5 Mz 31,8) 

Ne bojte se jih, kajti Gospod, vaš Bog, se bo sam bojeval za vas. (5 Mz 3,22)

Ne bojte se torej! Poskrbel bom za vas in za vaše otroke. Tako jih je tolažil in jim govoril na srce. (1 Mz 50,21) FOTO: Tatjana Splichal.

Naša trenutna lahka stiska nam namreč pripravlja čez vso mero težko, večno bogastvo slave, ker se ne oziramo na to, kar se vidi, ampak na to, kar se ne vidi. Kar se namreč vidi, je začasno, kar pa se ne vidi, je večno. (2 Kor 4,17-18) 

Bog upanja pa naj vas napolni z vsem veseljem in mirom v verovanju, da bi bili v môči Svetega Duha polni upanja. (Rim 15,13) 

Ne mislim, bratje, da sem to dosegel. Eno pa: pozabljam, kar je za menoj, in se iztegujem proti temu, kar je pred menoj, ter tečem proti cilju po nagrado, h kateri nas od zgoraj kliče Bog v Kristusu Jezusu. (Flp 3,13-14) 

Vem za načrte, ki jih imam z vami, govori Gospod: načrte blaginje in ne nesreče, da vam dam prihodnost in upanje. (Jer 29,11) 

Tisti pa, ki zaupajo v Gospoda, obnavljajo svojo moč, vzdigujejo trup kakor orli, tekajo, pa ne opešajo, hodijo, pa ne omagajo. (Iz 40,31) 


Prispevek je bil najprej objavljen na spletni strani Aleteia Slovenija

Nalaganje
Nazaj na vrh