Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetovna javnost ne sme pozabiti Sirije

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 20. 06. 2012 / 07:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Svetovna javnost ne sme pozabiti Sirije

Vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi si prizadeva za pogajanja in dialog.

Vatikan svetovno javnost poziva, naj podpira vse pobude za pogajanja in dialog v Siriji. Sirije v svetu ne smemo pozabiti ali je pustiti na cedilu, je poudaril vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi v svojem rednem tedenskem komentarju. Doslej so bili vsi papeževi pozivi in diplomatska prizadevanja mednarodne skupnosti brez kakršnega koli učinka. Po Lombardijevem mnenju bi to lahko bilo povezano z občutljivim položajem Sirije in njeno pomembno vlogo v tem delu sveta.

Sirija je bila dolgo časa prežeta z mirnim sožitjem različnih verstev in kultur, nadaljuje p. Lombardi. Zadnjih petnajst mesecev pa dežela vse bolj tone v nasilje, kaos in razpad, ne da bi se na obzorju pojavila kakršna koli možnost za rešitev krize.

Žal sirski oblastniki ne upoštevajo ‘vetrov sprememb’, ki so pustili opazne posledice tudi v drugih deželah na tem področju in prinašajo upanje na svobodo in udeležbo v javnem življenju. Nasprotno pa se je opozicija prepustila ‘sapam arabske pomladi’, in po vsej deželi se vedno bolj širi nasilje.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh