Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetovni dan miru 2012 usmerjen v mlade

Objava: 20. 05. 2011 / 08:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Svetovni dan miru 2012 usmerjen v mlade

Poslanica papeža Benedikta XVI. ob 45. Svetovnem dnevu miru bo predvidoma objavljena sredi letošnjega decembra.

'Vzgajati mlade za pravičnost in mir' je tema Svetovnega dneva miru 2012, ki jo je včeraj svetu predstavil papež Benedikt XVI. Kot pojasnjujejo pri Papeškem svetu za pravičnost in mir, gre za osrednje vprašanje današnjega časa, za izpostavljanje novih generacij pri uresničevanju skupnega dobrega ter uveljavljanju pravičnega in miroljubnega družbenega reda, v katerem se človekove pravice in temeljne svoboščine lahko izrazijo v polnosti. Poslanica papeža Benedikta XVI. ob 45. Svetovnem dnevu miru bo predvidoma objavljena sredi letošnjega decembra.

Današnja generacija mladih ima dolžnost, da svoje naslednike pripravi na prihodnost. Zagotoviti jim mora pogoje, v katerih se bo nujnost novega sveta izrazila na svoboden in odgovoren način. Novim generacijam bi bila tako omogočena priložnost za polno uresničitev in gradnjo družbe, v kateri bi živela bratska ljubezen.

Papež Benedikt XVI. je temo za prihodnji svetovni dan miru torej izbral znotraj te razsežnosti. Kot poročajo pri Radiu Vatikan, se tako torej pridružuje tako imenovani 'pedagogiki miru', katero je v preteklosti zasnoval blaženi Janez Pavel II. s temami: Mir in mladi hodijo skupaj (1985); Vzgajati za mir, da bi dosegli mir (1979); Vedno aktualna naloga: vzgajati za mir (2004). Teme svetovnega dne miru, ki jih je doslej izbral papež Benedikt XVI., pa so: Temelj miru je resnica (2006); Človeška oseba, srce miru (2007); Človeška družina, skupnost miru (2008); Boriti se proti revščini in graditi mir (2009); Če želiš gojiti mir, varuj stvarstvo (2010); Verska svoboda, pot do miru (2011).

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh