Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetovni dan mladih prostovoljcev

Za vas piše:
Tiskovni urad SŠK
Objava: 15. 04. 2009 / 09:58
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Svetovni dan mladih prostovoljcev

Danes je svetovni dan mladih prostovoljcev. Prostovoljstvo je neplačana oblika dejavne pomoči, ki jo ljudje preko humanitarnih organizacij redno namenjajo drugim, v posebnih oblikah in bolj intenzivno pa v času različnih stisk.

Prostovoljstvo v Cerkvi na Slovenskem je najbolj in v največjem obsegu organizirano v okviru Slovenske Karitas, ki prek šestih škofij deluje v več kot 420 enotah z več kot 9.600 prostovoljci.

Dan prostovoljcev je priložnost za krepitev te oblike dejavnosti in spodbuda mladim za drugačno (alternativno) preživljanja prostega časa. S prostovoljstvom v mladih prebujamo občutljivost za potrebe drugih in jih vzgajamo za solidarnost oziroma nesebično medsebojno pomoč.

Prostovoljstvo je vedno vzajemna dejavnost, ki oblikuje tako tistega, ki pomoč daje, kot tudi tistega, ki jo prejema. V času negotovih finančnih prihodkov je prostovoljstvo kot dejavnost skupaj z drugimi in za druge koristna in nujna oblika pomoči. Pomenljiva številka pomoči potrebnih, ki iz dneva v dan narašča, je dobra motivacija za brezpogojno brezplačno pomoč. Vredno plačilo prostovoljcem je iskrena zahvala, ki je hkrati tudi spodbuda za nadaljnje delo.

Letošnji festival prostovoljstva se bo odvijal med 20. in 26. aprilom 2009.

Za dodatne informacije se obrnite na http://www.prostovoljstvo.org/main.php?mod_id=7.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh