Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetovni dan mladih za Brazilce 'pomembnejši od svetovnega nogometnega prvenstva'

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 05. 06. 2013 / 09:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Svetovni dan mladih za Brazilce 'pomembnejši od svetovnega nogometnega prvenstva'

Direktor brazilske človekoljubne organizacije pojasnjuje, da med tamkajšnjimi prebivalci vlada neverjetno zanimanje za srečanje mladih katoličanov.

Bližajoči se svetovni dan mladih v Riu de Janeiru konec letošnjega julija je za državo gostiteljico, Brazilijo, izrednega pomena, kot je v pogovoru za Radio Vatikan poudaril direktor človekoljubne organizacije 'Cerkev v stiski' v Braziliji, Jose Correa. Velika katoliška prireditev je celo 'pomembnejša od svetovnega nogometnega prvenstva, tako v smislu števila obiskovalcev kot tudi glede zanimanja v celotni državi', je pojasnil Correa. Mladi Brazilci se te prireditev 'preprosto veselijo': »Naši mladi izredno radi skupaj praznujejo.«

Človekoljubna organizacija 'Cerkev v stiski' je tudi sama dejavna pri pripravah na veliki dogodek. Na osrednjem trgu v središču Ria de Janeira pripravlja veliko multimedijsko razstavo, ponudila pa bo tudi možnost za spoved in duhovno oskrbo. Cerkvena organizacija želi pomagati pri prevozu mladih, ki bodo v Brazilijo pripotovali denimo iz Kitajske, Sudana, Peruja in z Jamajke, 'saj bodo lahko udeležencem pričevali o težkih razmerah, v kakršnih živijo svojo vero'. Mladim iz Iraka, Egipta ali s Haitija, ki imajo na razpolago manjša finančna sredstva, bo omenjena organizacija pomagala pri kritju potrebnih stroškov. Že pred začetkom svetovnega dne mladih so ob podpori organizacije 'Cerkev v stiski' v brazilskih župnijah razdelili več kot milijon izvodov katekizma za mlade 'Youcat'.

V Riu de Janeiru na veliki prireditvi za mlade med 23. in 28. julijem letos pričakujejo več kot dva milijona udeležencev, med njimi tudi iz Slovenije.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh