Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetovni dan mladih za vse!

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 07. 2013 / 08:17
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje

Svetovni dan mladih za vse!

Tudi mladi, ki ne morejo potovati v Brazilijo, se bodo lahko preko spletnih medijev udeležili velike katoliške prireditve.

Digitalni mediji bodo soustvarjali svetovni dan mladih. Vsi mladi sveta, tudi tisti, ki ne bodo potovali v Brazilijo, bodo lahko tam, v Riu, s papežem Frančiškom, je sporočilo Papeškega sveta za družbeno obveščanje, ki so ga v Vatikanu predstavili minuli četrtek. Na portalu www.pope2you.net lahko mladi že sodelujejo, tako da pošljejo svojo fotografijo ali pa fotografijo mladinske skupine, župnije oziroma duhovnega gibanja, ki mu pripadajo.

Projekt je v prvi vrsti namenjen vsem tistim mladim, ki ne morejo potovati v Brazilijo. Na spletnem portalu bodo lahko spremljali vse dogodke, ki se bodo odvijali v Riu in tudi sami postali del teh dogodkov. Poleg tega bo na portalu deloval poseben elektronski dnevnik, na katerem bodo objavljali video posnetke, fotografije in komentarje.

Fotografije in posnetke, ki jih bodo mladi objavili na pope2you.net, bodo nato predstavljene svetemu očetu, kar bo predstavljalo povsem nov način duhovne bližine in povezanosti. Prav tako je ob tej priložnosti zaživel nov socialni kanal na dobro znanem družbenem omrežju Pinterest, na katerem bomo pod naslovom pinterest.com/pope2you lahko občudovali fotografije svetovnega dneva mladih.

Omenjene pobude so zaživele z namenom, da bi se mladi po vsem svetu lahko duhovno udeleževali dogodkov Svetovnega dneva mladih. To je pobuda, ki hkrati, ko vabi k udeležbi, tudi evangelizira. Biti v Riu skupaj s papežem je zares nekaj lepega!

Vir: Radio Vatikan

Foto: arhiv Družine / A. Ž.




Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh