Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetovni dan radia: v slovenskem vrhu tudi Radio Ognjišče

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 13. 02. 2022 / 19:19
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.02.2022 / 19:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Svetovni dan radia: v slovenskem vrhu tudi Radio Ognjišče
Radiu Ognjišče so oktobra lani namerili 90.000 rednih poslušalcev. FOTO: Rok Mihevc

Svetovni dan radia: v slovenskem vrhu tudi Radio Ognjišče

Danes, 13. februarja, je svetovni dan radia, Unesco pa je letos za osrednjo temo izbral zaupanje v radijsko novinarstvo, dostopnost in zaupanje poslušalcev ter zagotavljanje konkurenčnega položaja radijskih hiš.

V Sloveniji deluje tudi ena katoliška radijska postaja, Radio Ognjišče, ki je v koronačasu še povečala širok krog poslušalcev in se oktobra lani, po podatkih raziskave Radiometrija, zavihtela na 5. mesto po številu poslušalcev, starih od 10 do 75 let, kar je njen najboljši dosežek doslej. Namerili so ji 90.000 rednih poslušalcev.

26 let trdega dela

Odgovorni urednik Radia Ognjišče Tadej Sadar je novembra lani v pogovoru za spletno Družino, ki si ga lahko v celoti preberete TUKAJ, kot razlog za takšen skok navedel »26 let trdega dela«. Sadar je poudaril: »Nikoli nismo, zgolj zaradi všečnosti, iskali le tistega, kar pritegne. Danes lahko rečemo, da je bila velika modrost slediti jasni viziji – oznanjati veselo novico –, naslonili pa smo se na naše zveste poslušalce, ki so nam pomagali preživeti.«

Načrti za letos

Hkrati je odgovorni urednik prepričan, da bi šlo še višje, kajti »v mnoge oddaje je vloženo veliko truda in za ustvarjalca je vedno prijetno, če ve, da ljudi teme, gosti in način predstavitve zanimajo. Nas napolni s smislom.« Letos se želijo na Radiu Ognjišče posvetiti kakovosti posameznih oddaj in programskih sklopov, na daljši rok pa se spogledujejo tudi z videoprodukcijo.

Nalaganje
Nazaj na vrh