Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež blagoslovil Radio Ognjišče ob 25-letnici delovanja

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 07. 11. 2019 / 08:55
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.11.2019 / 09:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež blagoslovil Radio Ognjišče ob 25-letnici delovanja

Papež blagoslovil Radio Ognjišče ob 25-letnici delovanja

Sveti oče je po včerajšnji avdienci v slovenščini blagoslovil radijske sodelavce in poslušalce.

Sodelavci Radia Ognjišče so se včeraj udeležili papeževe splošne avdience v Vatikanu. Sedem sodelavcev radia se je rokovalo s svetim očetom, po koncu avdience na Trgu sv. Petra pa se je papež ustavil pri njih in na njihovo prošnjo v slovenščini blagoslovil Radio Ognjišče ob 25. obletnici delovanja ter vse njegove poslušalce.

Najprej je pomislil, da se imenujejo Radio Potica

Papežu so povedali, da so s katoliškega radia iz Slovenije, Radia Ognjišče, prevedli so besedo ognjišče v italijanščino in pojasnili, da praznujejo 25. obletnico delovanja. Svetemu očetu so v dar prinesli potico in papež jih je hudomušno vprašal, ali se imenujejo Radio Potica, je v oglašanju navdušeno pripovedovala urednica informativnega programa Marta Jerebič. Papeža so prosili za blagoslov, za radio, svoje družine in poslušalce. Papež je v veliko presenečenje vseh blagoslov podelil v slovenščini.

Ganile so prošnje svetega očeta, naj molijo zanj

Potico je svetemu očetu spekla mama Silvestre Sadar, ki je bila zaradi zaupane naloge »zelo počaščena, a ko je izvedela, za koga peče potico, tudi zelo živčna,« je povedala Silvestra. Odgovorni urednik Radia Ognjišče Tadej Sadar je papežu izročil revije Prijatelji Radia Ognjišče: »Sporočilo je bilo, naj molimo za njega. Prosili smo ga, naj tudi on moli za nas, da smo lahko vsi povezani kot velika družina.« Novinarko Tanjo Dominko so ganile prošnje svetega očeta, naj molijo zanj, saj jih je papež večkrat ponovil. Po besedah Dominkove »odhajamo domov tudi z mislimi, da našo molitev zelo potrebuje«.

Papež Frančišek blagoslovil križ, ki bo krasil prostore Radia Ognjišče

Dobre želje so papežu Frančišku prenesli tudi novinar Rok Mihevc, voditeljica Nataša Ličen in novinar Alen Salihović. »To je bil zame velik privilegij. V mislih sem imel tudi vse svoje domače, prijatelje, sodelavce in vse, ki so se v teh dneh spomnili na nas,« je domov sporočil Rok. »Le kam in komu predati zahvalo za uspešnih četrt stoletja našega oddajanja in za naše zveste poslušalce, če ne v Vatikan k papežu. To nam je uspelo. Globoka hvaležnost nas preveva ob tem, hkrati nam je bila naložena obveznost, da bomo delali najbolje tudi v prihodnje. Sveti oče je ob vseh zgodbah, s katerimi se je srečal danes, slišal tudi našo. Bili smo priče in tudi sami del žive vere,« je svoje vtise strnila Nataša. Vse to pa prinašajo domov, je dodal Alen: »Papež Frančišek je za sodelavce Radia Ognjišče, za prostore, v katerih delamo, in za vse poslušalce blagoslovil poseben križ.«

Vir: Radio Ognjišče
Foto: Radio Ognjišče

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh