Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetovni kongres o katoliškem tisku

Objava: 28. 09. 2010 / 10:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Svetovni kongres o katoliškem tisku

Papeški svet za sredstva družbenega obveščanja prihodnji teden v Vatikanu pripravlja svetovni kongres katoliškega tiska, ki se bo osredotočil na digitalne medije.

Papeški svet za sredstva družbenega obveščanja od ponedeljka, 4., do četrtka, 7. oktobra 2010, v Vatikanu pripravlja svetovni kongres katoliškega tiska, ki se bo osredotočil na digitalne medije, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK.

Predavatelji bodo odgovarjali na vprašanje, kakšno vlogo naj v današnjem družbenem in cerkvenem okolju opravljajo katoliški mediji. Upoštevati je potrebno dejstvo, da bistveno več uporabnikov do medijskih vsebin dostopa prek svetovnega spleta in da število tistih, ki kupujejo papirnate izvode katoliških revij in časopisov, gledajo televizijo ali poslušajo radio, drastično upada.

Prvi dan bosta potekali dve okrogli mizi. Na dopoldansko okroglo mizo so bili povabljeni direktorji velikih svetovnih časopisov, ki bodo razpravljali o trenutnem stanju in o prihodnosti tiska. Na popoldanski mizi bodo na isto temo razpravljali direktorji katoliških dnevnikov iz različnih držav.

Drugi dan srečanja bo namenjen vprašanju razmerja med tiskom in iskanjem resnice, zadnji dan pa se bodo udeleženci ukvarjali s problematiko prisotnosti Cerkve v digitalnih medijih, zlasti na svetovnem spletu.

V imenu Slovenske škofovske konference se bo kongresa udeležil mag. Franci Petrič, odgovorni urednik slovenskega katoliškega tednika Družina.

Kupi v trgovini

Epidemija novih medijev
Družbena vprašanja
34,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh