Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetovni srečanji družin in mladih preloženi za leto dni

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 21. 04. 2020 / 06:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.05.2020 / 08:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Svetovni srečanji družin in mladih preloženi za leto dni

Svetovni srečanji družin in mladih preloženi za leto dni

Papež: Rim družine po novem pričakuje junija 2022, Lizbona pa mlade avgusta 2023.

Foto: Vatican Media

Papež Frančišek se je zaradi epidemije novega koronavirusa odločil za preložitev dveh velikih mednarodnih cerkvenih dogodkov, svetovnega srečanja družin in svetovnega dne mladih, so včeraj sporočili iz Vatikana. Direktor vatikanskega tiskovnega urada je potrdil, da je sveti oče odločitev sprejel v soglasju z Dikasterijem za laike, družino in življenje.

Svetovno srečanje družin, ki je bilo predvideno junija 2021 v Rimu, je prestavljeno na junij 2022, svetovni dan mladih, ki je bil načrtovan v Lizboni avgusta 2022, pa bo na programu leto dni pozneje, avgusta 2023.

Po navedbah spletnega portala Vatican News je bila odločitev sprejeta na podlagi trenutnih zdravstvenih razmer in njihovih posledic za premikanje ter zbiranje mladih in njihovih družin. Tradicionalno se obeh srečanj udeleži tudi papež.

Slovesna izročitev križa svetovnega dne mladih, predvidena na letošnjo cvetno nedeljo v Rimu, je bila zaradi trenutnih varnostnih ukrepov proti širjenju okužb s koronavirusom preložena na mesec november.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh