Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetovno nogometno prvenstvo za brezdomce

Objava: 09. 09. 2009 / 07:38
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Svetovno nogometno prvenstvo za brezdomce

Ta teden se v Milanu za nogometno žogo podi 500 brezdomcev iz 48 držav

Svetovno nogometno prvenstvo za brezdomce (‘Homeless World Cup’), ki se v italijanskem Milanu odvija od 6. do 13. septembra, je letos prirejeno že sedmič. Na njem sodeluje 500 brezdomcev iz 48 držav, številna moštva pa sestavijo s pomočjo dobrodelnih organizacij, kot je denimo Karitas. Tako so nogometno reprezentanco brezdomcev sestavili tudi v sosednji Avstriji, kjer so izbrali najboljše izmed 300 prijavljenih nogometašev brez strehe nad glavo, v športnem taboru na avstrijskem Štajerskem pa so jih pripravili na prvenstvo.

Geslo letošnjega Svetovnega nogometnega prvenstva za brezdomce se glasi: ’48 narodov – en cilj: premagajmo revščino in brezdomstvo’. Prvenstvo so prvič priredili pred šestimi leti v avstrijskem Grazu. Takrat se ga je udeležilo osemnajst ekip, sodelovanje športnikov in sponzorjev pa je vsako leto širše. Prvenstvo med drugim podpirata tudi Organizacija združenih narodov in Združenje evropskih nogometnih zvez ter posamezni profesionalni nogometni klubi.

Svetovno nogometno prvenstvo za brezdomce je priložnost za ljudi, ki živijo na robu družbe, da se vanjo ponovno vključijo. Moštva so večinoma sestavljena iz brezdomcev, uličnih prodajalcev, nekdanjih odvisnikov, prosilcev za azil in beguncev.

Delovati v skupini za skupni cilj pomeni za večino udeležencev poseben izziv in včasih popolnoma novo življenjsko izkušnjo, poudarjajo predstavniki dobrodelnih organizacij. V preteklih letih se je izkazalo, da za večino udeležencev sodelovanje na prvenstvu pomeni resničen preobrat v življenju, ki pelje k pozitivnim spremembam.

Dodatne informacije o prvenstvu so na voljo na spletni strani:

http://www.homelessworldcup.org/

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh